Mennyi az esély arra, hogy a lakossagot besorolják katonának és elküldjék a frontra?
Pár százalék esély lehet rá. De csak akkor, ha 18 és 50 év pasi közötti vagy.
Szal ha 17 vagy 51 éves vagy, akkor rád nem vonatkozik a téma.
Nyilván mi a kulisszák mögé sosem fogunk belátni de állítólag volt tervben csak aztán lesöpörték az asztalról. Az tény, hogy egyre több országban vezetik be meg mostanában a fegyverkezésről, haderô fejlesztésről szólnak a dolgok Európában de azt nem tudom, hogy Magyarországon mik a hosszú távú tervek. Találkoztam több nézőponttal is. Van aki azt állítja, hogy Európában egységesen vissza fogják állítani a kötelező sorkatonai szolgálatot amibe Magyarország is beletartozik és szerinte már el is fogadták. Meg találkoztam olyan véleménnyel is ami szerint soha nem jön már vissza. Én így mindent összevetve saját véleményem szerint egy 20-25%-ot adnék annak, hogy a következő 2 évben lesz kötelező sorkatonai szolgálat.
Az viszont tény, hogy hadkötelezettség van tehát ha háború törne ki akkor a saját haza védelmét köteles minden magyar állampolgár biztosítani fegyveresen is és közösségi szolgálat formájában is.
Egyébként visszatérve a sorkatonai szolgálatra olyan formában tartanám jó ötletnek, hogy biztosítanának sok kiképző központot ahol az ember megtanulhatná az alapokat (lőfegyver használat, stb...) anélkül, hogy ott kellene aludnia. Ki írnák, hogy x alkalmat kell teljesíteni és akkor ha megvan pipa. Viszont mindenki bejárna, nem kellene félbe szakítania a munkáját vagy az egyetemet hanem mellette x óraszámban eljárna, megtanulná az alapokat majd hazamenne és kész. Ha ne adj isten jön egy háború már sokkal kiképzettebb lesz.
Semmi értelme ennél többre mert egyrészt ha ide jön egy háború azok az emberek akik régimódi kiskatonásdit játszanak csak minimális idő nyereségre lennének jók, semmi egyébre. Másrészt meg a mai hadsereg is előre lépett és nagyon komoly mérnöki, informatikusi, fizikai ismeretekkel tudnak csak hatékonyan boldogulni. Erre meg nem lehet senkit kiképezni 1 év alatt sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!