Aki valamilyen betegséggel küzd ő hogy fogadja el hogy mindenhol hátránya van?
Attól függ milyen betegség.
Szociális fóbiával nehéz.
Úgy, hogy nem tudok rajta változtatni (autoimmun betegség). Innentől kezdve nem sok opcióm van.
1. elfogadom, élem az életem, kihozom a legtöbbet abból amim van, építem a baráti kapcsolataim, hobbijaim, céljaim, közben megteszek mindent azért, hogy ne romoljon az állapotom
2. becsavarodok, hergelem magam, frusztrálom magam és tönkreteszek minden mást az életemben is ezzel a hozzáállással
Nem vagyok olyan ostoba, hogy a második opciót válasszam.
Én siket vagyok
- nem tudok beilleszkedni az egészséges emberek között
- nem tudok érthetően beszélni...
- helyesírásom, fogalmazásom katasztrófa, főleg hogy nem értem a beszédet, ezért nem tudtam megtanulni, hogy kell kommunikálni és nem hallom milyen toldalékot tesz a szó végére...
- unalmasnak tartanak, így nem igazán tudok ismerkedni
- álláskeresőn sorra elutasítanak (nincs válasz), ha meg felvennének, akkor a fizetés szar
én már gyerekkorom óta vagyok ilyen, beletőrödtem, hogy ilyen az életem.
Hobbimnak köszönhetően tudom elütni az időt.
Párom van, barátaim vannak, de a betegségem okán egyre kevesebb lehetőségem van bármire - és egyelőre még nem kell szerencsére 0-24 ápolni, mert tudok járni, létezni, de akár tolószékbe is kerülhetek valamikor.
Ismerősöm 38 évesen ezzel a betegséggel már tolószékes. Egy másik volt barát pedig már nem él. 32 volt, amikor belehalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!