Egy benzinkut kasszat konnyu kezelni? Mindenhol be lehet utni, hogy mennyi a visszajaro?
En egy benzinkutra szoktam jarni, de ott azt figyeltem meg, hogy mindig beutik a kasszasok, hogy mennyit kell visszaadniuk. Ezt akkor vajon mindenhol be lehet? Orulnek ha be lehetne mert nem szeretnek egesz nap a visszajaron stresszelni.
A masik kerdesem, hogy hogyan kepzeljek el egy benzinkut kasszat?
Nem akarok elso nap sokkban lenni a sok uj dolgoktol, es nem akarom hulyenek erezni magam.
Kisbolt is van a kuthoz, a termekeknek az arat ugye nem kell fejbol tudnom? A vonalkod olvaso azert van, nem? Es az euroval fizetes hogyan mukodik?
Koszi a valaszokat!
Hát #5, en minden vagyok, csak turelmetlen nem. Sőt szerintem sok kasszas meg tul gyors a vasarlohoz képest.
De a visszajaron aggodni akkor sem ertem mitől stresszes. Es itt is sok kerdesbe ezt emelik ki, es valo eletben is lattam mar nem 1x.
Kapsz X osszeget, a vásárlás kerul Y, visszaassz Z összeget. Egyszeru kivonás, amit ráadasul a gép megcsinalja helyetted.
Gyerekkoromban a sok digitalis vacak elott volt olyan volt ahol füzetbe matekoztak ki, tobb tételnél kerult elo a számológép. Azok az eladok miért nem stresszeltek?
Nem gondoljátok komolyan, hogy a XI. században egy NAV-hoz bekötött kassza NEM számolja ki a visszajárót automatikusan és számológéppel kell számolgatni azt? Vagy hogy egy olyan helyen, ahol elfogadnak más valutát, ott a kassza nem tud más valutás fizetést kezelni automatikusan?
Kérdező: be fognak tanítani, hogy működik a kassza és nem hagynak ott egyedül első nap. Vonalkódos minden termék. Ha bolt van ott lehet pl. pékáru, ami nem, bár már sok boltban ott is nyomtatni kell a zacsira vonalkodós matricát, amikor elveszed a péksütit és zacsiba teszed (mármint a vásárlónak). Ha mégsem, akkor van egy nyomtatott lista, hogy melyik pékárunak hányas a kódja és azt kell beütni a kasszásnak, előbb-utóbb meg fejből is fogod tudni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!