Tényleg lenézik a nők a közigazgatásban dolgozó férfiakat?
Én 10 éves dolgoztam hivatalban soha nem volt hátrányom ebből.
Bár én szoftverfejlesztő vagyok, nem egy sima telefonálgató emberke, vagy aktatologató. Viszont láttam 1-2 egyszerűbb munkát végző kollégát és kolléganőt is akinek elég jól kinéző párja volt/van.
Persze ez nem olyan, hogy akkor mindenkinek ez jut, de autószerelő és targoncás ismerősből is van akiknek van jól kinéző párjuk, vagy épp csúnyácska, vagy csak személyiségre nagyon unszimpatikus (számomra).
A közigazgatásban köztudottan alacsonyak a bérek. Nevetségesen. Illetve pontosítok, lsd. az #5 válaszát, aki szerint jó a kereset, na ő sem látott még belülről hivatalt. Csak meg kell nézni, milyen kocsik parkolnak a dolgozói parkolóban - ha egyáltalán vannak kocsival járók, és nem mindenki tömegközlekedik. (Ami megint csak nem egy pnamágnes, hiába van 6 literes motorja a gépnek, amivel munkába jársz...)
Ez pedig egy nőnek, aki egzisztenciában gondolkodik (tehát nem alkalmiban) rögtön felejtős kategóriába teszi az embert. Hacsak nem vagy államtitkár, vagy ilyesmi. Egy aldi-pénztáros többet keres, egy átlagos excel-huszár akármelyik multinál nettóban keres annyit, mint te bruttóban (ő pályakezdőként, te 20 év után), a diplomás átlag kb felét keresik a közszolgák (na, ez a megnevezés sem egy "csajozós" kategória!).
Aki közszolga, az nem sikeres ember.
Ha meg mellette csinálsz valamit, akkor az meg rengeteg idődet elveszi, enni-aludni jársz haza, gyerekeid felnevelik önmagukat, vagy a feleség helyettesít téged is.
Ebben semmi vonzó nincs.
Közigazgatásban dolgoztam 5 évet....
Ráadásul én nő vagyok. Szégyelltem, mert 2 diplomás, felsofokú angol nyelvvizsgával rendelkező alkalmazottként is nevetséges összeget vittem haza, igaz, szabadságból nem szenvedtem hiányt.
5 és fél év után váltottam. Hamarabb kellett volna!
Ha van egy kis sütnivalód, nem ragadsz egy ilyen elavult rendszert működtető, alacsony fizetést kínáló, a tudásodat nem értékelő állami cégnél, mert teljesen ki fogsz égni, az pedig már tényleg gond lesz az ismerkedésnél! Nem beszélve arról, ha családod lesz, amit fenn is kell valamiből tartani.
Hallgass a többségre, tényleg a közigazgatás a legramatyabb hely manapság, ahova ember dolgozni mehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!