Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hisztek abban, hogy "minden...

Hisztek abban, hogy "minden előre meg van írva"?

Figyelt kérdés

Írok egy példát mire is gondolok pontosan.

Vannak emberek, akik bármihez hozzáérnek arannyá változik minden erőfeszítés nélkül. Aztán vannak olyan emberek is, akik vért izzadva igyekeznek előrébb jutni az életükben, de egyszerűen semmi sem sikerül nekik, előrébb jutni sem tudnak. Olyat is ismerek, aki ugyan anyagilag előrébb jut kínkeservesen, viszont próbál jobb életszinvonalon élni, pl. felújítja a lakását, de szakemberek húzzák le, nagyobb kárt okoznak, lecseréli a millió éves autóját egy pár évesre, de 1 hét után bedöglik, mintha el lenne átkozva. Szóval a kérdésem az, hogy vajon tényleg mindenki a saját sorsának a kovácsa vagy ha az ember beledöglik is úgy is minden meg van előre írva?...:D

2024. márc. 8. 12:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ismerem annyira a kvantumfizikát, hogy tudjam, hogy a tudomány jelen állása szerint nem lehetséges, hogy bármi is "előre meg legyen írva". Lehet vitatni, hogy a tudomány mennyire fedi le a valóságot, hiszen benne van az emberi tényező, de én magam (jobb alternatíva híján) bízom benne.
2024. márc. 8. 15:58
 12/16 anonim ***** válasza:
NEM!
2024. márc. 8. 17:29
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem hiszek benne, és kb. úgy gondolom, ahogy a 6-os.
2024. márc. 8. 18:59
 14/16 anonim ***** válasza:

Terelgetnek abba az irányba ami felé menned kell.

Minél inkább ellenállsz, annál fájdalmasabb lesz.

2024. márc. 9. 16:32
 15/16 anonim ***** válasza:
Igazsagtalan ge ci a vilag az a baj
2024. márc. 9. 17:02
 16/16 anonim ***** válasza:

Nekem elsőre kicsit meredek elgondolásnak tűnt ez mindig is, de közben mégis úgy érzem, lehet benne valami.

Mármint, én is sokszor jártam úgy, hogy kaptam egy átvitt értelmű pofont, ami ott és akkor pocsék volt ugyan, de előbb vagy utóbb kiderült, hogy nekem nem arra volt szükségem, hanem arra, ami azután jött, történt. Pl. egyetemen, egy többkörös kiválasztás után, az utolsó 2-be jutottam egy ösztöndíj miatt, és nem engem választottak végül. Ami akkor elég rosszul érintett, de pár héttel később egy más valaki keresett fel, egy másfajta ösztöndíjjal, amit viszont én nyertem el, és nagyon hamar kiderült, hogy igazából az utóbbi volt a testhezállóbb, méghozzá sokkal inkább.

Meg olyan is volt, ami ellen (szinte) foggal-körömmel küzdöttem, így sikerült egy darabig elodázni, majd akkor kopogtatott a dolog az ajtón, amikor a legkevésbé számítottam rá.

2024. márc. 9. 23:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!