Miért ilyen primitívek a fiatalok?
Semmi mással nem foglalkoznak a legtöbben, csak a bulizással, pletykálással, nincs egy hobbijuk sem..
Azt vettem észre, hogy külföldön ez ritkább, nem csak a szociális életükkel foglalkoznak.
Én futok csak bele ilyen élettelenekbe, vagy más is ezt tapasztalja?
Ilyen undorítóak, primitívek az elvileg felnőttek is. Nézd csak meg, akik itt válaszoltak neked. Kivétel 7, 12.
Ahogy a fiataloknál is van kivétel. Próbáld azokat megtalálni, saját mikorokörnyezetet kialakítani, mert az általános az, hogy a magyar társadalom 80%-a borzasztóan rossz állapotú. Fel nem dolgozott traumák, robotpilótaüzemmód, empátia és szerethiány. És ezek nevelik a "mai fitalokat". Nincs kitől példát látniuk.
Nem tudom. Én 20 éves vagyok, már a suliban is tudtam értelmesen beszélni az osztálytársaimmal, többségükkel akár tudommányos témákról is, most az egyetemen, meg pláne. Persze van az a réteg, amelyiket csak a pia, meg a szex érdekli és kegyelem kettesekkel evickélik át az iskolát, majd menekülnek onnan, amilyen gyorsan tudnak, ezért semmihez sem értenek, de melyik generációban nincs?
Bár így visszagondolva én mindig is próbáltam kerülni is az ilyen szellemi színvonalú embereket.
Lassan 5 éve, hogy ballagtam, és tény, hogy sok olyan osztály-, és évfolyamtársam volt, akikre illett a kifejtés, de olyanok is akadtak, magamat is ide véve, akik igenis igényesek voltak a szókincsükre, érdekelte őket a tanulás, volt jövőképük, és nem a pia, pasizás/csajozás, bulizás mozgatta meg őket. Nem abból állt az életük.
Egyetemen is remek emberekkel tudtam körbevenni magam, akikkel képesek voltunk komolyabb, könnyedebb témákról is beszélni, akik messze álltak a primitívségtől.
Szóval nem mindenki ilyen, vannak kivételek is, csak sajnos tényleg pont, hogy velük nem foglalkozik kellően a magyar társadalom. Ami több szinten is elkeserítő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!