Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak én vagyok ennyire szigorú...

Csak én vagyok ennyire szigorú, komolyan az élethez?

Figyelt kérdés
Én olyan vagyok hogy sose szeretek késni, Mindig ha valahová menni kell, legyen az munka,vagy hivatalos ügyek, Mindig 1, vagy fél órával hamarabb már ott szoktam lenni. Autóval sose megyek gyorsan a megengedettnél. Suliban sose késtem óráról. Ha tudtam hogy valami dugó van,vagy valami, akkor hamarabb indultam el. Így volt hogy 8 helyett már 7:15kor már bent voltam...

2024. febr. 25. 17:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
95%
#9: sehonnan nem rúgtak ki ezért.
2024. febr. 25. 17:49
 12/23 anonim ***** válasza:

11

o a fonok

2024. febr. 25. 17:51
 13/23 anonim ***** válasza:
73%
Megfelelési kényszered van. Engem se rúgtak ki soha késésért, de még azt se, aki rendszeresen késett. (Én csak néha.)
2024. febr. 25. 17:59
 14/23 anonim ***** válasza:
69%
vagy a karrierista, munkamanias, azok alapjan amit leirt. pl randit nem sorolt fel vagy haverral talalkozni vagy a honap dolgozoja akar lenni mindig fizu emeles
2024. febr. 25. 18:03
 15/23 anonim ***** válasza:
62%

"Mindig ha valahová menni kell, legyen az munka,vagy hivatalos ügyek, Mindig 1, vagy fél órával hamarabb már ott szoktam lenni."

Sok ügyintézésnél, néha az orvosnál is, amikor adják az időpontot, külön kérik is, hogy legyél ott 30 perccel korábban.

"Autóval sose megyek gyorsan a megengedettnél."

Máskülönben megbírságolnak.

"Suliban sose késtem óráról."

Ahogy a tanulók legtöbbje sem szokott.

"Ha tudtam hogy valami dugó van,vagy valami, akkor hamarabb indultam el."

Ahogy az emberek java is korábban elindul, ha tudja, hogy aznap tovább tart eljutni A pontból a B-be.

"Így volt hogy 8 helyett már 7:15kor már bent voltam..."

1.

Amikor én voltam kicsi még az ókorban, ha 7:45 után értél be az iskolába, felírták a nevedet a portán és, ha többször is felírták, akkor kaptál egy beírást az üzenőfüzetedbe.

Így egy csomóan már 7:15-7:30 körül ott voltunk.

2.

Gimiben csomóan járnak be a világ végéről és úgy tudják megoldani tömegközlekedéssel, hogy 7:15-kor bent vannak már.

3.

Sokaknak 07:00-kor órájuk van, így nem egy nagy dolog 7:15-re beérni.

2024. febr. 25. 18:11
 16/23 anonim ***** válasza:
50%
Ja és a munkánál is az javasolt, hogy ne a munkaidőd kezdetére ess be, hanem érj be korábban, hogy, ha pl 08:00-kor kezdesz, akkor 08:00-kor munkára kész legyél, nem pedig 08:00-kor kezdj még számítógépet bekapcsolni, kiszaladni vízért és a wc-re, elszívni egy cigit, kávézni, etc.
2024. febr. 25. 18:16
 17/23 anonim ***** válasza:
76%

#16: ezzel az a gond, hogy

"86. § (1) Munkaidő: a munkavégzésre előírt idő kezdetétől annak befejezéséig tartó idő, valamint a munkavégzéshez kapcsolódó előkészítő és befejező tevékenység tartama."

(Mt)

Szóval a munkaidő legkésőbb a számítógép bekapcsolásától számolódik.

2024. febr. 25. 18:21
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez jó szokás, én is igyekszem így élni, de ez csak önmagunknak jó.
2024. febr. 25. 18:48
 19/23 anonim ***** válasza:
19%

17 gondolom akkor nagyon örülnél, ha

- a bolt 08:00-kor nyitna és 08:00-kor nem szolgálnának ki, mert ők csak 8-ra odaestek.

- felhívnád az ügyfélszolgákatot 08:00-kor, mert akkortól vannak, de nem veszi fel senki sem a telefont, mert akkor kapcsolják be a gépet.

- az orvoshoz 08:00-ra van időpontod, pont a rendelési idő elejére, de nem lát el 08:00-kor, mert még csak akkor érkezik meg.

- a tanár nem kezdi el az órát 8-kor, mert neki hivatalosan 8-ra csak a tanáriba kell beérnie...

2024. febr. 25. 20:42
 20/23 anonim ***** válasza:
52%
19# Amennyiben a szerződésben az van, hogy a 8-16 közötti időszakot fizetik, akkor teljesen jogos, hogy nem megy be korábban. Ki fizeti ki azt az időt? Egy év alatt ez kb 70 fizetetlen óra, az ingyen negyed órák :) De a normálisabb helyeken épp ezért mondjuk 7:30-tól szól akkor a szerződés. Mert a boltos pl nem kávézgatni megy be korábban, hanem dolgozni, a tanár is összekészül, ügyfélszolgálatos simán ráér pontban 8-kor bekapcsolni a gépet, bár engem pont nem izgat, ha 8:00 helyett csak 8:17-kor érem el, stb.
2024. febr. 25. 21:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!