Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szégyellem magam hogy plazmát...

Szégyellem magam hogy plazmát kell mennem adni, mert nincs munkám, hogyan fogadjam ezt el jelenleg? 25L

Figyelt kérdés

Nagyon szegyellem magam, magam elott..

Nincs munkam, nagyon regota nem talalok es mar egyaltalan nincs penzem.

El kellene mennem plazmat adni, de nagyon nagyon rossz erzes ez hogy ide jutottam, hogy 24 evesen plazmat kell adnom.

Hogyan fogjadjam ezt el jelenleg hogy ez van? Es hogyan kuzdjem le ezt a szegyenerzetet magammal szemben? Gaz dolog ez?

2024. febr. 25. 13:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
86%
Én jártam régen plazmázni diákmunka mellett, mikor tanultam, szerintem nem gáz, egész jó kis mellékes bevétel. Én inkább azért nem ajánlom, mert hosszú távon én éreztem, hogy legyengített. Talán még az utóbbi bő 1 évben érzem, hogy visszaállt az immunrendszerem körülbelül olyanra, mint előtte. Merre laksz amúgy, hogy ennyire nincs lehetőség?
2024. febr. 25. 14:25
 12/17 anonim ***** válasza:
84%
Én 5-6 ezret kaptam érte készpénzben, a többi utalvány.. Vicc kategória...
2024. febr. 25. 14:27
 13/17 anonim ***** válasza:
42%
Azt gondolom, hogy ez nem gáz, mert rendkívül kevesen teszik ezt meg. Ezzel tudsz segíteni másoknak is, tehát egy win-win helyzet ez. Nyugi!
2024. febr. 25. 14:53
 14/17 anonim ***** válasza:
40%
Keress magadnak egy támogatót.
2024. febr. 25. 15:14
 15/17 anonim ***** válasza:
87%

"Ezzel tudsz segíteni másoknak is, tehát egy win-win helyzet ez."

Aha, segít, jó pénzért eladják a plazmát a gyógyszergyáraknak, akik gyógyszert készítenek belőle, és még jobb pénzért eladják az embereknek.

Te is összekevered a véradással a dolgot. Ráadásul, ahogy többen írták már, ez igénybe veszi a szervezetet - akkor is, ha a plazmaközpontok ezt tagadják ezerrel.

2024. febr. 25. 15:31
 16/17 anonim válasza:

Egyáltalán nem kell szégyellni. Ahova én járok (vidék), sok jól szituált ember is jár. Van egy orvos is, aki rendszeresen ad plazmát, persze nem nem egy magától leszállt főorvosa kell gondolni.

Tény hogy van egy réteg aki kizárólag a pénzért megy, mikor meg a kötelező, évi egyszeri teljes véradásra kell menni minden bajuk van, jönnek a kifogások.. Én véradásra is rendszeresen járok mellette, előtte is jártam. Így érzem kényszerek hogy oda is el kell menni.

Szóval ne törődj azokkal akik szerint szégyen, folyamatosan ellenőrzik az egészségügyi állapotodat és ha valami változik, úgyis szólnak, kizárnak egy időre.

2024. márc. 15. 09:16
 17/17 anonim ***** válasza:
Szerintem a plazmaadás önmagában egy nemes cselekedet, akkor van baj, ha valaki megélhetés miatt csinálja és túlzásba viszi. Inkább menj el 2-3 alkalommal, de azt is inkább önzetlenségből csináld. Akik ilyen 40-50 alkalmakat mennek, ott már a pénz is befigyel erőteljesen, mint motiváció.. Amúgy én adtam már plazmát és vért is... Amin gondolkodtam még, hogy esetleg kipróbálnám az őssejt/csontvelő donorságot.
2024. márc. 15. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!