Nem untátok még meg az állandó spórolást ?
Figyelt kérdés
2024. febr. 20. 17:52
11/16 anonim válasza:
Én nem mondom, hogy spórolok, hiszen nincsen mire. A nagy dolgok elérhetetlenek, viszont kapok annyi pénzt minden hónapban amiből kényelmesen kijövök a magam nem túl nagy igényszintjén és még marad is belőle.
12/16 anonim válasza:
Azt unom, hogy fizetem a lakbért és nem jutok ötről a hatra, egy kis minigarzont sincs esélyem venni, nem érem utol az árakag. Kiábrándító. Már 10 éve albérletezek, már nagyon jó lenne egy saját lakás. De csak egyre távolabb vagyok a céltól, hiába van egyre több pénzrma spórolás miatt. Ez kevés az elszállt ingatlan árakhoz.
13/16 anonim válasza:
Habár én külföldön èlek,de ugyanez a helyzet.Relatív jól keresek,de az utóbbi időkben úgy megdràgult minden,hogy éppen,hogy megèlek.Két évvel ezelőtt bejárónőm volt,havi kètszer jártam manikűröshöz és félre is tudtam tenni,hetente többször rendeltem kajàt meg vásároltam hetente valami ruhadarabot.Azóta emelték a fizetésemet.Nincs bejárónőm,magamnak csinàlom a körmöm,novemberben vettem magamnak utoljára ruhát (az is ajándékkàrtya volt),havonta max 2-szer rendelek kaját,éppen hogy kifizetem a kötelező kiadásokat ès nem halok éhen.Ennek semmi értelme sincs,már depressziós is lettem,csak számolom a napokat a fizetésig meg a maradèk pénzemet.Köszi,hogy kiírhattam magamból :)
14/16 anonim válasza:
Gyerekkorom óta belém van nevelve a spórolás, és hogy mindig legyen megtakarításom, amihez bármikor hozzá tudok nyúlni. Most felnőtt fejjel, csak hálás tudok lenni a szüleim és nagyszüleimnek, hogy megtanítottak erre az életmódra. A spórolás az élethez tartozik, még a gazdagok is spórolnak.
Spórolok és mégis jólélek, nem szenvedek hiányt semmiben. Aki feladja a spórolást elvét, és minden pénzét elveri, az illető az utcára kerül.
15/16 anonim válasza:
De, és ezért van minden befektetve. Semmi értelme a kuporgatásnak.
16/16 anonim válasza:
en a vilag egyik leggazdagabb orszagaban elek 36 eve. kb a Covid ota itt is le kellett csokkenteni az igenyeket az atlagembereknek es a nyugdijasoknak. Persze meg mindig jobb mint ahol az orszag maga szegenyebb sokkal a mienknel. de hogy egy peldat mondjak ami legjobbban megviseli a penztarcat az a villany a benzin es a zoldsegek horribilis emelkedo ara. ez azert is szomoru mert folyton halljuk az egeszseges taplalkozas fontossagat csak eppen nem mindenki teheti ezt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!