Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha leégne a házad és benne...

Ha leégne a házad és benne mindened,mit sajnálnál?

Figyelt kérdés
te és a családod kimenekültetek,de tárgyak közül semmi nem maradna...bizonyítványokat,iratokat ne nézzük az fontos mindenkinek. fiamnak vannak drága játékai,meg újsággyűtjteménye,vagy 100,a gépe,konzol,x box,telefon,ő biztos,hogy sírna is,de azokat lehet venni.hát a nagy tévénk 190 centis,az fájna nekem most fizettük ki 2 év után, oklevelek meg vagy ezer fénykép egy szatyorban, a gépen több ezer kép videó a gyerekeimről mi gyerekkorunkról,szüleinkről akik már nem élnek,meg verseim,könyvem amit írok,már többezer oldalas,a másolatok is itthon vannak,szóval abba szerintem beleőrülnék :p
2024. febr. 18. 07:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
9 nyilvan nem arra vonatkozik a kérdés hány embert hagynál meghalni a házadban
2024. febr. 18. 09:45
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
De ha már itt tartunk nem egy olyan eset volt már, hogy pl kiscicákat vagy papagájt a kutya mentett csak ki, mert az emberek hagyták volna az égő házban..
2024. febr. 18. 09:47
 13/20 anonim ***** válasza:
45%
Alapjában véve 2 eü. eszközöm van, ami számomra nagyon fontos: ez lenne a legnagyobb gáz, ha elvinné a tűz, a többi minden számomra többnyire értéktelenség.
2024. febr. 18. 10:25
 14/20 anonim ***** válasza:
ha fizetne a biztosíto akkor semmit , ha nem fizetne akkor mindent
2024. febr. 18. 13:25
 15/20 anonim ***** válasza:
A fontos dolgok felhőben, széfben vannak, tök jó biztosításom van, amit nagyon sajnálnék a gyerekek kéznyomatai a falon.
2024. febr. 18. 15:20
 16/20 anonim ***** válasza:
A konditermemet. Az emlektargyak nemigazan, az ottvan fejben a legfontosabb meg ramvarrva
2024. febr. 18. 20:31
 17/20 anonim ***** válasza:

Bérelem a lakást, tehát a nincs hol laknom egy olyan probléma, amit akár pár nap alatt meg lehetne oldani, az, hogy a tulaj hogyan és mikor állítja helyre, az nem az én problémám, mert ha csak nem én gyújtottam fel, akkor lakhatatlan lett, és nem az én hibámból, én költözhetek a francba.

Nekem van egy emlékdobozom, amit sajnálnék nagyon. Ilyen hülyeségek vannak benne, hogy gyerekkoromban versenyekért járó oklevelek, érmek, első általam szerkesztett iskolaújság, osztálytársak által aláírt mez. A falamra felragasztott dolgok is annyira fontosak, hogy igazából én bárhová költözök, azokat kiteszem, és otthon vagyok. Fotók, kivágott újságcikkek, eltett post-it üzengetések, az utolsó darab papír, amin az elhunyt nagymamám kézírása szerepel (mondjuk azt tervezem magamra tetováltatni, szóval már nem lesz aktuális, de azért sajnálnám a papírt is). 24 éve írok naplót, az is eléggé fájna, ha elégne.

És hívjatok nyugodtan felszínesnek, de én a kedvenc ruháim is nagyon sajnálnám. Persze, abból bármikor vehetek újat, de utálok ruhát venni, csak akkor teszem, ha már valami láthatóan viseltes, és akkor is egy kínszenvedés, most eléggé bebaszna, ha nem is egy, hanem egy szekrénnyi ruhát kellene újra felpróbálni és megvásárolni. Illetve a könyveimet is sajnálnám. Egyszer jártam egy tanárom lakásán, mikor voltunk szerenádon, rácsodálkoztam, hogy külön könyvszobája van, és eldöntöttem, hogy ilyen nekem is lesz. Jelenleg ott tartok, hogy van 49kg könyvem. Igen, kg-ban mérem őket, miután legutóbbi költözésnél azt hittem, hogy jó ötlet bepakolni mindet egy gurulós bőröndbe, figyelmen kívül hagyva a tényt, hogy lépcsők léteznek. Egy élmény volt, azóta tudom, hogy elbírom a saját testsúlyom, viszont szépen gyűjtögetem a könyveket, megválogatva, hogy miket szeretnék a saját leendő könyvszobámba, a hónap egyik fénypontja, mikor befejezem az egyiket, és utána elmegyek, gondosan kiválasztom, hogy mi legyen a következő darab, amit megveszek és elolvasok. Ha ez megsemmisülne, az nagyon fájna. Évek gondos gyűjtögetése van benne, és volt olyan, hogy üres tésztát ettem kolisként, de a könyvet, amit kinéztem, akkor is megvettem.

2024. febr. 18. 23:51
 18/20 A kérdező kommentje:
na az utolsó válaszoló értette a lényeget :) igen bár ruhákat nem sajnálnék,de tényleg nem találsz még egyszer olyat,én is ritkán veszek.a maplód se tudod újraírni igen. itt most a tárgyakra akartam koncentrálni a házat nyilván mindenki sajnálná,meg nincs hol lakni stb. nekem álomház amibe lakunk 20 éves hitelünk van rá,nyilván mindenkinek a fő probléma,és az állatokat is nyilván kimentenénk,arra vagyok kíváncsi,hogy ezen kívül mit sajnál az ember.
2024. febr. 19. 00:56
 19/20 anonim ***** válasza:

18, én kétszer éltem át közeli tüzet életem során. Egyszer a szomszéd ház égett, akkor voltam kb. 5 éves és az volt a legfontosabb, hogy a macskákat, kutyát biztonságban tudjam. Egyik traumám szerintem, hogy nem csak a saját szüleim nem hitték el nekem, hogy ég az a k. ház, hanem mikor felhívtam a vezetékes telefon mellé elhelyezett három szám közül egyet, akkor sikerült először a rendőrséget hívnom, ahol kedves hölgy elmagyarázta, hogy másik számot kell hívni, én fel is hívtam őket, és leoltott, aki felvette, hogy ez egy komoly segélyhívó vonal, ez nem arra való, hogy gyerekek szórakozzanak (nem tudtam megmondani, hogy melyik utcában található az égő ház).

Egyszer még egy kollégiumban seggrészeg srácot felkísértek a barátai, ő úgy gondolta, hogy vicces lenne eldobni egy petárdát, valószínűleg nem volt magánál, de a lényeg, hogy fülsüketítő sziréne megszólalt, leslattyogtam papucsban meg köntösben, mondtam a portásnak, hogy agyfaszt kapok attól, hogy valami balfasz heti kétszer odaéget valami szart a konyhában és aktiválja a tűzjelzőt, mire mondta a portás, hogy nem, ez most valódi, és a C szárnyban a 304-es szoba. Én a 204-ben laktam. Ott semmi mást nem akartam menteni, csak a laptopom, és azért vissza is futottam, mert épp a szakdolgozatom írtam, és voltam olyan hülye, hogy nem mentettem el felhőbe is. Már konkrétan végni lehetett a füstöt egy szinttel lejjebb is, mikor visszamentem, elég durvának tűnt a helyzet, de végül amúgy csak az érintett szoba égett.

2024. febr. 19. 01:20
 20/20 A kérdező kommentje:
ez nagyon durva,hogy kétszer is átélted...és nem hittek neked se a szüleid se a telefonba,pedig manapság ha segít egy gyerek vagy megment valakit még hősi oklevelet is kap vagy valamit. pl egy gyerek egy bottal utána nyúlt egy csónakból kiesett embernek,hogy segítsen és kitüntetést kapott.
2024. febr. 19. 09:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!