Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről...

Mi a véleményetek erről (elpusztult a cica a gyerek miatt)?

Figyelt kérdés

Először is leszögezem, hogy én nagy macskaimádó vagyok, a gyerekektől viszont irtózom.

Legjobb barátommal már közel húsz éve tart a barátságunk. Ő egy másik településen él nem túl közel hozzám, bizonyos időközönként meg szoktam őt látogatni. Két éve, januárban született egy fia, aki... hát szerintem nem teljesen "okés". Nem képes másra, csak artikulálatlan hangon üvöltözik egész nap, össze-vissza dobál mindent, mindent lever, kiborít, felborít. Nem is értem, ilyet ép ésszel hogy lehet bírni (az anyja sokszor ki is akad miatta, fülem hallatára üvölt a gyerekkel meg a férjével is).

Tavaly októberben egy munkatárs révén lett egy kis cicájuk. Nemcsak ők, de én is nagyon örültem ennek, hiszen imádom a macskákat, de én albérletben élek, és nem tarthatok semmilyen állatot. Akárhányszor elmentem barátomékhoz, sokat foglalkoztam a cicával, megszerettem. Ha ott töltöttem az éjszakát, a cica éjjel mindig velem aludt, amikor megébredtem hajnalban, ott dorombolt mellettem. Örültem, hogy végre "macskázhattam". (Hozzáteszem, szegénynek kivoltak az idegei, mert a drága kisfiú a szemem láttára dobálta őt meg tépte a bundáját vagy a farkát, persze amikor kapott egy jól irányzott karmolást, akkor fél óráig bömbölt.)

Legutóbb két hete voltam náluk, persze akkor is nagyrészt a cica miatt mentem. Miután hazajöttem, rá egy napra írja barátom, hogy elpusztult a cica, mert "a kutya kijött és megfojtotta". Döbbenten kérdeztem, hogy történhetett ez, hiszen a cica benti volt, soha nem engedték ki. Erre kiderült, hogy ebédeltek a gyerekkel együtt, a macska közben nyávogott, a gyerek meg kajadarabokat dobált neki. Erre barátomék kitették a cicát a tornácra, ezt a kertben lévő tacskójuk meglátta/megérezte, kirágta a kerítést, kijött a kertből és megölte a cicát.

Amikor ezt megtudtam, annyira ideges lettem, hogy azt hittem, ott rögtön hazavágom a barátságunkat. Ezért kellett kínhalált halnia annak a szerencsétlen macskának, mert a khm... nem "okés" gyerek nem bír magával evés közben? Hogy lehetnek ilyen felelőtlenek, hogy egy ilyen dolog miatt kirakják a fél éves cicát?

Ezt megírtam barátomnak is, meg hogy ha legközelebb üvölt a gyerek evés közben, őt is rakják ki az udvarra, persze nem tetszett neki... vállvonogatva írta, hogy hát ő honnan tudta volna, hogy a kutya kirágja a kerítést. Pff...

Annyira felb***tam magam ezen, gondoltam, kiírom ide, hátha jobb lesz.

Ti mit gondoltok erről? Túlreagálom? Hagytam volna inkább szó nélkül? Az biztos, hogy egy darabig nem nézek feléjük...

2024. febr. 13. 11:33
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
72%
Itt a legnagyobb gond a szülőkkel van, kötél idegzeted lehet, ha még barátok vagytok.
2024. febr. 13. 12:24
 12/27 anonim ***** válasza:
66%

Legjobb barát,húsz év!

Erre a remek barátságra pár mondattal lejjebb meg azt írod hogy nagyrészt a macska miatt mentél(?) Ez elég furcsa mint ahogy az is hogy egy két éves "nem okés"gyereket hibáztatsz itt, ahogy írták többen is a szülők felelőssége meg kellett volna tanítani a KUTYÁT hogy a cica is a család része

De írok jobbat amikor láttad hogy a gyerek "nyúzta"a macskát szóvá tetted vagy csak sopánkodtál?

Ja és hogy lehetne a két éves a hibás nem ő tette ki a macskát

2024. febr. 13. 12:26
 13/27 anonim ***** válasza:
79%
Engem ez a kérdés bosszantott fel, macskám és gyerekem is van. Nem a 2 éves tette ki az állatot, ez az egyik, a másik, szerintem felnőtt gondolkodást vársz el egy kisgyerektől. (Magyarán, még ha a 2 éves tette volna ki, akkor sem ő a felelős, hiszen még maga is felügyeletre szorul, ill. egy 2 éves marha kevés dolognak tudja még átlátni a lehetséges következményeit, ilyen komplex dolognak semmiképp.) A harmadik, a leírtakból erősnek érzem, hogy többen már egyből speciális intézménnyel, hasonlókkal jönnek, meg szerinted is „defektes”, holott simán lehet, hogy csak dackorszakos, lassabban érő. A cicát sajnálom, de a gazdik voltak felelőtlenek.
2024. febr. 13. 13:12
 14/27 anonim ***** válasza:
15%
Nem akarlak elkeseriteni de 99% hogy nem a tacskó ölte meg a cicát. Hanem a gyerek bántotta a cicát amiért az megkarmolta durvábban. Az anyuka vagy apuka meg megölte a macskát. Csak mivel tudják hogy te macskabarat vagy > ezért kitalálták a kutyás sztorit hogy ne nyomd fel őket a rendőrségen állatkínzásért.
2024. febr. 13. 13:34
 15/27 anonim ***** válasza:
29%
15-ös, erre nem is gondoltam, de teljesen reális eshetőség.
2024. febr. 13. 13:40
 16/27 anonim ***** válasza:
21%
Vagy tényleg a pulya tett valami olyat ami miatt elpusztult az állat.
2024. febr. 13. 13:42
 17/27 anonim ***** válasza:
63%

#15, 16, 17:

Az idióta összeesküvés-elméleteiteket tartsátok meg magatoknak.

2024. febr. 13. 13:53
 18/27 anonim ***** válasza:
24%
Eleve nem kellett volna beteg gyerek mellé állat
2024. febr. 13. 14:06
 19/27 anonim ***** válasza:
39%

18

Ja, mert még nem láttunk ilyet...

2024. febr. 13. 14:15
 20/27 anonim ***** válasza:
69%

1 Aki a szülőkre gyanakszik gondolom rengeteg tacskót neveltek egy olyan kutyárol beszélünk ami vadász/kotorékeb szeret vadászni egér,patkány stb itt egy kismacska volt a préda amit sajnálok de azért is írtam fentebb hogy össze kellett volna szoktatni őket

"Eleve nem kellett volna beteg gyerek mellé állat"

Beteg?

Miért is?

Mert a kérdező szerint nem "okés" írja ezt aki "irtózik" a

gyerekektől

Ja és nem akarom védeni a gyerkőcöt én sem vagyok oda értük

2024. febr. 13. 14:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!