Hihetetlen, hogy nem érzik az emberek, hogy ez a "mindent IS" duma már iszonyatosan kínos, szarrá rágott csont!?
Engem az zavar, ha valaki azt mondja a férjére, hogy Uram, Zuram.
Figyelj, mindenkiben fogsz találni olyat, ami téged zavar és neked is van olyan szokásod, ami neked normális, másokat idegesít.
Ezért különbözünk mind🙂
#7: csak az a baj, hogy ezt mind Te meséled bele az egész jelenségbe.
Nálam sokkal irritálóbb, amikor valaki annyira rá van kattanva egy kifejezésre, hogy egy embert kapásból megítél belőle, mint az, hogy csak használja.
Megértelek, ismerek hasonló érzést, bár engem ez a MINDENT IS abszolút nem zavar. Helyette más dolgok sokkal inkább.
Például sokkal jobban zavar az, amit 3-as említett: "Gyors megeszem." (A gyorsan helyett.) Nagyon terjed.
Egy kicsit zavar, de inkább csak feltűnt, hogy a "nyilván" szó is terjed, itt a Gyakorin is látom.
Pl. "Én is utálom a kéregetőket, de nyilván nem csinálok ebből balhét az utcán." (Nem tudom megmagyarázni, miért zavar, talán mert ez is kezd agyonhasznált lenni.)
Leginkább pedig a -ba, -be helytelen használata. Figyeljétek meg, mennyire gyakori ezen az oldalon is. Ez már olyan mértékű lesz, hogy hamarosan elmondhatjuk, hogy senki sem használja a -ban, -ben toldalélokat, amikor azokra lenne szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!