A katonaságnak van értelme?
Oké hogy embert faragjon belőled ne legyél kis ijedős nyuszi ilyen szempontból van értelme meg védeni kell a hazát tudom.
De ha nem lenne háborúra esély akkor katonaságra se lenne szükség szerintem a tankokra se mert egyrészt segítenek másrészt pusztítanak sajnos.
Egyedül a határőri munkát tartom jogosnak.
“ Rengeteg az elkényesztetett, határokat, szabályokat és tiszteletet nem ismerő fiatal.”
Szerintem több az óriásbébi az 50+os pasik között, pedig ők voltak katonák…
Sorkatonaságnak nincs értelme.
Akinek az az álma, hogy katona legyen az el fog menni magától is a toborzó irodákba és jelentkezni fog.
Akinek meg semmi affinitása rá, azt minek erőltetni? Nem fogja jobban megkedvelni, még jobban megutálja majd. Ráadásul ki az a bolond aki emiatt félbehagyná a tanulmányait/munkáját? Én se fogom ott hagyni az egyetemet csak mert kitalálják ezt a bohóckodást.
Önmagának viszont a katonaságnak nyilván van értelme, illetve lenne, ugyanis nemcsak háborús feladatokat látnak el, hanem az országban ha bármilyen katasztrófa helyzet alakult ki akkor ott is segédkeznek, plusz mikor kitört Izraelben a háború akkor sok honfitársunk kimenekítését végezték. Illetve a határon is aktívak, hogy megakadályozzák a terroristák bevándorlását (bár nem sikerül mindenkit megállítani, erre már láttunk példát).
Természetesen van értelme. Ha nem lenne katonaság akkor egy szomszédos ország, ahol nem így gondolják, azonnal lerohanhatná a másikat, hiszen a hülyék leszereltek mindent védtelenek. Persze lehet hivatkozni katonai szövetségekre, de ahhoz is katonaság kell, és nem más farkával kell verni a csalánt.
Főleg a mai helyzetben ahol több háborús góc is kialakult örültség lenne feloszlatni a katonaságot.
Sorkatonaság más kérdés, annak a régi értelmében nem volt haszna, bóhockodás volt csak, alkesz ostoba pszihopaták szivatták élvezettel a kopaszokat és harci tudás az nem volt. Egy újra értelmezett tanfolyam jellegű intenzív képzést el tudnék képzelni, ami nem bentlakásos.
"Egy újra értelmezett tanfolyam jellegű intenzív képzést el tudnék képzelni, ami nem bentlakásos."
Tedd hozzá, ezt is kizárólag önkéntes alapon. Ahogy az előtted hozzászóló nagyon helyesen írta, akinek semmi affinitása hozzá, azt fölösleges erre kötelezni. Semmi garancia nincs arra, hogy ez manapság is ne úgy lenne, mint a komcsi Néphadseregünknél ami volt, na az tényleg bohóckodás volt mindenféle komoly dolgot nélkülözve.
🤦 ISTENEM, JOBB LETT VOLNA HA NEM ÍRSZ SEMMIT.
Gondolom, te kiemelkedően jobb vagy minden embernél minden téren tökéletes vagy.
Csapjátok hozzá ezt is:
• A szakasz
• Acéllövedék
• Apokalipszis most
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!