Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit tennètek... Szomszèd...

Mit tennètek... Szomszèd feljelent, mert èpìtettèl valamit, amit nem lehetne. Ő elkezd èpìteni valamit, amit nem lehetne, csak nagyobbat, ràadàsnak úgy, hogy szinte àtlóg hozzàd. Feljelentenètek ti is? Az èrvek, ellenèrvek èrdekelnek.

Figyelt kérdés

jan. 28. 12:21
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

7.

Hàt szerencsère nem nyomor az èletem. Szerencsès ember vagyok, mert ilyen emberekkel nem talàlkoztam, ezèrt is vagyok tanàcstalan, hogy tegyem ne tegyen. Èn nem tudok azonosulni az ilyen emberekkel. Nekem szuper szomszèdaim vannak, a gyerekeink együtt nőttek fel, estènkènt kijàrunk beszèlgetni, ott segìtünk ahol tudunk. Az viszi be a kukàt du.aki hamarabb hazaèr,ha sütit sütünk, úgy sütjük, hogy mindenkinek viszünk. Csak hogy èrtsd, hogy nincs nyomorom.Ez van a lakóhelyemen.

Ez 200 km-re a telken van. Ès oda ritkàn megyünk. Nincs csengője :)

Kèrlek, ha nem tudsz segítő szàndèkkal írni, ne tedd. Köszönöm.

Sajnàlom, hogy egy egyszerű kèrdès ezt hozta ki belőled.

Szèp napot kívànok!

jan. 28. 15:49
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Én abszolút az ellenérv mellett vagyok, tehát, hogy ne jelentsd fel.

Tapasztalatom, hogy az ilyenből nem származik békesség, hanem ellenségeskedés, indulatosság, a másikkal folyton-folyvást kitolás stb. jár együtt. Ki milyen természetű...Én eleget tapasztaltam a mindignekivanigazaéssemmirőlselehetmeggyőzni emberekből, hogy meglássam, hogy az ilyen értetlenkedő ember nem látja meg a valóságot és bosszú lesz belőle. Eszembe jut, hogy anno egy gyerektáborban voltam segítő (már 20+ éves voltam, és érett is voltam). Több problémás hátterű gyereket is hoztak (romákat), akiket nem neveltek. Ha valami rosszat csináltak otthon, akkor nem kaptak értük fenyítést / büntetést. Volt egy ilyen gyerek, aki mind közül kiemelkedett: köpdösött, csúfolódott, gúnyolódott, megalázott másokat, fizikailag kötekedett. És végül köveket dobált többek irányába. Nálam ez utóbbi váltotta ki, hogy nem kis pofont adjak neki. Igen nagyon indulatos volt (de olyannyira, hogy hűha!), ordított, mármint az értetlenkedését ordítva közölte. Mondtam neki, hogy miért kapta. Eltelt valamennyi idő és ismét ezeket cselekedte. Megint igen rendesen megpofoztam. A reakció ugyanaz volt. A vezető (akit már gyerekkorom óta ismertem) másnap szerzett róla tudomást és finoman közölte, hogy ezt nem kellett volna csinálni és nem kéne folytatni, mert feljelenthetnek vagy idejönnek családostul és "igazságot" szolgáltatnak. Akkor nem kicsit megijedtem ettől, mert tényleg volt valóságalapja, volt tapasztalatom egy romával (noha több roma barátom volt általános iskolás időszakban). Este mikor telefonálni lehetett, akkor nagyon hallgatóztam, hogy mit beszél, hogy említi-e a szüleinek. Nem említette (bár ez ugye 1 nappal később történt...). Megnyugodtam, de mivel többször mondta a tábor szervezője, hogy nem kéne csinálni ilyen esetben sem, ezért felhagytam ezzel. Más nem kezelte ilyen keményen, talán 1-2-szer amikor ismét eldurvult kődobálásba. (Annak a férfinak is tekintélyes hangja volt.)

Nekem nagyon gyanús, hogy a szomszédod ilyen vagy ehhez hasonló. Az ilyenekkel lehet kezdeni valamit? Tehát most már tisztán érthető, hogy miért vagyok 100%-osan amellett, hogy ne.

Tűrni az igazságtalanságot nem könnyű. Vagy elköltözni, azaz tűrni az anyagi és idő veszteséget szintén nem könnyű. Vajon mi – nem lesz, hanem – lenne az eredménye, ha feljelentenéd? Ez részedről bosszú (meg talán határ sértés is, de mindenekelőtt némi igazságszolgáltatásra vágysz olyan formán: ha én nem tehetem meg, akkor ő se tehesse meg). Jobb a kellemetlen helyzetek kerülése, mert nem tudod, hogy hová fajulhat el, és, hogy sok-sok év alatt mennyi és milyen veszteségSorozatok(!) érhetnek téged. És ugye ehhez nem kell, hogy roma legyen az ember, ez remélem világos.

Tehát a (nagy, hatalmas és ki tudja mekkora) veszteségek elkerülését tartom minden előtt.

jan. 28. 22:25
 13/13 A kérdező kommentje:

4#

Mièrt gondolod így?

jan. 29. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!