Van úgy hogy az angoltanárok is elfelejtik a nyelvtani szabályokat vagy rosszul mondanak valamit nyelvtanilag?
Figyelt kérdés
jan. 23. 16:10
1/24 anonim válasza:
Van persze, hisz nem ez az anyanyelvük. Alapvető hibákat azért valószínűleg nem ejtenek.
2/24 anonim válasza:
Aki dolgozik, az hibázik is, persze, hogy előfordulhat.
3/24 anonim válasza:
Én világosan emlékszem, hogy mikor megkérdeztük réges-rég az angoltanárt, hogy mit jelent az I Want It That Way, azt mondta, ilyen nincs, ez nem helyes nyelvtanilag.
4/24 anonim válasza:
A tesómat tanította általánosban egy tanár, aki angolon kívül orosz, német meg szlovák tanár is volt, de mellé még vagy öt nyelven beszélt. Összevissza keverte a nyelveket, nem csak a szabályokban, hanem szavakban is. Volt, hogy tesóm kettest kapott egy szódolgozatra, mert egy csomó szót nem fogadott el a tanár, pedig helyesen írta le tesóm angolul. Engem más tanított már, de ő is tanított nekünk hülyeséget, amit később az egyetemen vettem észre magamtól, hogy ez az élő nyelvben nagyon nem így működik.
5/24 anonim válasza:
Egyszer a húgom, akinek sokat segítettem angolban, beleírta dogánál egy hivatalos levélbe, hogy "I do appreciate your help." És áthúzta a tanár a DO szócskát, hogy az mit keres ott, ennek semmi értelme.
6/24 anonim válasza:
3: Mondjuk ez nem igazán nyelvtan, főleg nem nyelvtani hiba.
7/24 anonim válasza:
5-ös: és a tanárnak még igaza is volt!
9/24 A kérdező kommentje:
Nem volt igaza. A do szót érzelmek nyomatékosításàra használjuk pl: I do love you
jan. 23. 16:57
10/24 anonim válasza:
Hát ha nekem nem hiszel, kérdezz meg redditen angol anyanyelvűeket.
Utána javította a tanár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!