Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Home office alatt ki mennyire...

Home office alatt ki mennyire van ellenőrizve a főnöke által?

Figyelt kérdés

A kérdés azért fogalmazódott meg bennem, mert új munkahelyem van és történnek érdekes dolgok. Dolgoztam már több cégnél home officeban és természetes volt, hogy bizonyos fokon ellenőrzik, ki mennyit dolgozik, de ez azokhoz képest elég extrém.

Az egy dolog, hogy az iroda be van kamerázva (heti két nap iroda, három nap home office) de ha az irodában vagyunk, szinte percre pontosan nézik, hogy ki meddig ebédel/mit csinál. Irodai és home office módban is munka megkezdésekor van egy Start gomb a programban, illetve ha végeztünk, Stopot kell nyomni. Ha ezt valaki elfelejti, olyan, mintha nem is dolgozott volna. Home officeban egy belső chaten vagyunk ellenőrizve, mindig "zöldnek" kell lenni, minden emailre 15 percen belül válaszolni és minden hívást azonnal felvenni. Aki nem veszi fel a telefont a főnöknek, aznapra szabadságra írják ki. Én ezt ebben a formában eléggé erőteljesnek érzem még akkor is, ha már voltak az előző dolgozókkal problémák, ugyanis erre fogják, hogy ennyire kontroll alatt vagyunk.

2024. jan. 19. 10:30
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
37%

8 na az ilyen vaskalapos főnökötől óvjon az ég. Honnan tudod, hogy kinek milyen a bioritmusa?

Az hogy valaki késpn csinálja, nem azt jelenti, hogy összecsapja.

Én pl. délelőtt bent a cégnél sosem tudok semmit rendesen hatékonyan intézni. Éjjel pedig, amikor nyugodt minden, én képes vagyok hajnalig is programozni meg tesztelni, sokkal több olyankor a türelmem hozzá, legyen az C++ vagy AWL vagy bármi.

Más amikor gyártó géepeket helyeztünk üzembe, ott akkor kellett ott lenni, amikor a szerelőcsapat is ott van, és ott nem csak egy "syntax error" üzenet van, ha hülyeséget csinálasz, hanem anyagi kár.

2024. jan. 19. 11:10
 12/21 anonim ***** válasza:
75%

11

Te lehet nem tudsz semmit rendesen csinalni delelott. De ez erdekli a fonoked? Igen, mert ott munkaido van atlagban reggeltol delutan valameddig, addigra ossze kene csapni valamit. Ha te delelott alig csinalsz rendesen valamit, csak kb. 12-tol, akkor marad, 3 - 5 orad, hogy csinalj valamit. En nem tudom ilyen beosztasban vagy, de ez szurrealis egy nem Home Offie kornyezetben, mert a legtobb helyen vannak kemeny elvarasok.

Es E/2 ban beszelsz, sok ember nem ilyen, sok ember olyan.

2024. jan. 19. 11:15
 13/21 anonim ***** válasza:
76%

"de ez szurrealis egy nem Home Offie kornyezetben, mert a legtobb helyen vannak kemeny elvarasok."

Ez mit akar jelenteni? Nem értem. Nem tudom ez volt-e a kérdés, de én döntöm el, mikor megyek be. Programozni otthonról is tudok, a gépeket elérem itthonról, ha be kell kötni valamit, vagy át kell építeni, nyilván az nem megy itthonról, akkor fogom magam és bemegyek. Mondjuk 80%-ban inkább bemegyek.

"Te lehet nem tudsz semmit rendesen csinalni delelott. De ez erdekli a fonoked? Igen, mert ott munkaido van atlagban reggeltol delutan valameddig, addigra ossze kene csapni valamit."

Lehet nálatok gyorsan össze kell csapni valamit. Nálunk hosszú távú projektek vannak. Csak mire egy új verziónál minden tesztet lefuttaok, az tart hetekig. Hogy éjjel, vagy hajnalban analizálom és dokumentálom a dolgokat, édesmindegy. Kb. heti megbeszélés, ahol beszámolunk egymásnak, ki hol tart.

"Es E/2 ban beszelsz, sok ember nem ilyen, sok ember olyan."

Nyilván nem én vagyok a fehér holló. Sok hasonlót ismerek. Bármilyen meglepő, sokféle ember van, nem mindenki délelőtt aktív.

2024. jan. 19. 11:51
 14/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Látom, elég vegyes a vélemény, mint mindig 😁

A mi a legjobban zavar, hogy egy kalap alá vonnak mindenkit. Bizonyos fokig nyilván elmegy az ellenőrzés, de ne mondja azt, hogy az előző dolgozók miatt van, mert ez egyenlő azzal, hogy kompletten szívat mindenkit olyanok miatt, akik már nincsenek a cégnél. És persze elég szarul esik a bizalmatlanság, szerintem ennek úgy kéne működnie, hogy van lehetőséged bizonyítani és ha nem vagyunk megelégedve, jön a szigorú kontroll.

2024. jan. 19. 13:05
 15/21 Metionin ***** válasza:
56%

A jelenlegi helyemen nem, van egy időpont, amikor zár a rendszer, addigra kell kész lennie mindennek, ami x időpontig beérkezett. Azt is csak saccper tudják, hogy mikor kezdek és végzek, akkor megyek enni stb. amikor akarok. Tök 8, csak zárásra kész legyenek a cuccok.

Korábban dolgoztam ilyen start kattintós helyen, még azt is be kellett kattintani, ha elmentem budira. Elég gáz hely volt és nem (csak) ettől.

2024. jan. 19. 13:23
 16/21 anonim ***** válasza:
63%
Menekülj! Inkább lennék egy gyárban a sor mellet és napi 8 órában húznám meg ugyanazt a 2 csavart, minthogy ezt elviseljem.
2024. jan. 19. 13:58
 17/21 anonim ***** válasza:
56%

Elég túlzásnak érzem, a home office-t és az irodait is. Pl. e-mail megválaszolása, nyilván munkakör függő is, de ha épp elmerülök egy hosszabb feladatban (mondjuk egy 20 oldalas angol nyelvű szerződés megírása), akkor direkt némítom a jelzést, hogy ne zavarjon, akár a telót is némítom. Telefon felvétele ugyanígy, pl. mással beszélek, klotyón ülök, mítingben vagyok stb. Komolyan azt akajra, hogy vegyem fel miközben szarok? Vagy épp ebédelek? A chaten sem tudok ilyen esetekben zöld lenni teams pl. automatikusan pirosít ha callban vagyok (nem tudom pontosan milyen program a tiétek, de csodálkoznék ha nem lehetne valahol beállítani, hogy fixen ezt avagy azt mutassa).

Nálunk lazaság van, kb. ugyanígy: legyen kész a feladat oszt csá. Ennél a cégnél 5 éve vagyok, első főnökömnek eleinte mindig írtam, hogy pl. holnap 9-10 között orvosnál leszek, nem biztos, hogy el tudom venni a telefont, mondta, OK, de őt ez hol érdekli? :D Ha van valami irgalmatlan fontos, akkor meg szoktuk előre beszélni, hogy péntek 16 óra határidő valamire, 12-től katonásan legyek elérhető minden fórumon, mert fel kell töltenem a cuccokat (pl. pályázat) ha minden kész.

Mondjuk nekem egyrészt nem ilyen félutomata excelgyártó vagy emailválaszolós munkaköröm van, másrészt mondjuk ha határidős feladat van akkor én is tudomásul veszem, hogy nem teszem le 17 órakor a tollat. Én szeretem az ilyen élni és élni hagyni típusú együttműködéseket. :)

2024. jan. 19. 14:24
 18/21 A kérdező kommentje:
#17 Szerintem ez (lenne) a normális, a túlzott lazaság sem jó, mert olyan helyen is dolgoztam, ahol egy év alatt háromszor láttam a főnököt, annyira nem érdekelte semmi. Ott pl. annyira elharapódzott a helyzet a lazaság miatt, hogy volt két kolléga, akik ki nem állhatták egymást és legalább heti kétszer torkuk szakadtából ordítottak egymással. Ha jeleztük a főnöknek, hogy ez most már rohadtul zavaró és csináljon valamit, mindig az volt a válasz, hogy őt nem érdekli, oldjuk meg, a lényeg, hogy a munka el legyen végezve. Szóval van másik véglet is sajnos.
2024. jan. 19. 14:52
 19/21 anonim ***** válasza:

Tőlünk annyit várnak el hogy

1. Legyen kész a feladat határidőre, az elvárt minőségben (vagy legalábbis ne rajtam múljon ha nincs kész)

2. Legyünk elérhetőek. De itt nyilván van türelem, pár percen belül kell reagálnunk. Normális helyen nem írnak ki szabira csak mert pl mosdóban vagy… wtf…

2024. jan. 19. 16:57
 20/21 anonim ***** válasza:

Jah, és a “legyünk elérhetőek” nálunk teljesen jogos, a munkakörünk része a support, szóval alap hogy reagálnunk kell belátható időn belül.

2024. jan. 19. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!