Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » 39 évesen havi 420 nettó+80...

39 évesen havi 420 nettó+80 ezer cafival vajon középosztálybelinek számítok?

Figyelt kérdés
Májustól elvileg fél millió lesz kereken.

2024. jan. 16. 16:35
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
90%
Saját ingatlannal ez középosztály. Alsó középosztály inkább a nettó 350 ingatlan nélkül.
2024. jan. 16. 17:33
 12/23 anonim ***** válasza:
91%
Hozzám képes ezt magas szint mert én 40 évesen Anyámmal lakom a régi házunkban ahol felnőttem. Közmunkás vagyok meg alkalmi munkákból élek ilyen havi 85-90 ezer/hó. Hónap végén sokszor nincs kaja, nem adnak hitelt a boltba, és akkor az olcsó zabkorpát szoktuk enni vagy a régi kenyeret. A lényeg hogy legalább te nem éhezel, így ez már elég jó szint.
2024. jan. 16. 17:36
 13/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Nyilván nem tartottam, illetve tartom magam elitnek, viszont nagyon szegénynek sem. Igazából már csak a saját ingatlan okán sem. Gyerekkori haverok között vannak már millió körül keresők, csak éppen mind tele vannak hitelekkel. Nekem hál' isten, az nem kellett.

2024. jan. 16. 17:38
 14/23 anonim ***** válasza:
92%
A férjem 350 nettót keres, nulla Cafeteria, én ennél kevesebbet. Nagy családi ház, ami viszi a pénzt, ezért sose jön össze szigetelésre, de összközműves, 4 féle módon fűthető, hatalmas kert, gyerek, kutya, cica, autó. Most akkor ez milyen osztály? Félretenni nem tudunk, max.a folyószámlahitelkeret van ott, ami egyszer már kihúzott a bajból. Ha rajtunk múlna, nem lenne semmiféle ingatlan, abban lakunk, amit örököltem és a nagyszüleim húzták fel a szüleimnek, akik saját erővel max.egy garzont bírtak volna megvenni.
2024. jan. 16. 18:19
 15/23 anonim ***** válasza:
51%

Én ennyiért már ölnék.

300 nettó, cafi talán évi 400, de nem vagyok biztos benne, még új vagyok a helyen. A fizu felét viszi a lakbér. Ha lenne bátorságom hozzá már rég felkötöttem volna magam. 30/f

2024. jan. 16. 19:15
 16/23 anonim ***** válasza:
83%

Igen ez kozeposztaly.

14. El se tudom kepzelni ti hogyan eltek meg ennyibol.

2024. jan. 16. 19:39
 17/23 A kérdező kommentje:
12, 14: sajnálom. Kitartást kívánok nektek. Ahogy írtam, én is voltam ennél lejjebb.
2024. jan. 16. 20:04
 18/23 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem ez nagyban függ attól, hol élsz és mit dolgozol.

Én hiába keresek 600 ezret és élek saját ingatlanban a büdös életben senki nem fogja azt mondani, hogy egy Kőbányai proli középosztálybeli :D

2024. jan. 16. 21:59
 19/23 anonim ***** válasza:
65%
szzerintem középosztály, főleg van ingatlanod.
2024. jan. 17. 00:32
 20/23 Csupasz makk válasza:
100%

Te a felsõ 20 %-hoz tartozol igaz, az nem derül ki, hogy hol van a házad. Nem mindegy, hogy valahol Borsodban, vagy esetleg Budapesten belül. Tisztában vagyok azzal, hogy a legtöbb ember nettó 200000 Ft körül keres Magyarországon. Fél évig kell dolgozni ahhoz, hogy 1 négyzetméternyi ingatlant vásárolj Budapesten, de akkor nem ettél, nem fizettél rezsit, semmire nem költöttél. Ez a szomorú magyar valóság. Sokan még 50 évesen is a szüleikkel laknak, mert nincs mibõl saját lakást vásárolniuk. Manapság képtelenség saját ingatlanhoz jutni hitelfelvétel+szülõi segítség nélkül. CSOK, babaváró hitel mind kölcsönök és hitelek, amelyek két dologra jók:

- fölverjék az ingatlanárakat

- olyan adósságba hajszoljanak, amibõl soha nem tudsz kikeveredni.

Az lenne a normális, ha a fent leírt fizuval és ingatlannal az alsó 20 %-hoz tartoznál, akkor lehetne jóléti államról beszélni.

2024. jan. 18. 11:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!