39 évesen havi 420 nettó+80 ezer cafival vajon középosztálybelinek számítok?
Köszönöm!
Nyilván nem tartottam, illetve tartom magam elitnek, viszont nagyon szegénynek sem. Igazából már csak a saját ingatlan okán sem. Gyerekkori haverok között vannak már millió körül keresők, csak éppen mind tele vannak hitelekkel. Nekem hál' isten, az nem kellett.
Én ennyiért már ölnék.
300 nettó, cafi talán évi 400, de nem vagyok biztos benne, még új vagyok a helyen. A fizu felét viszi a lakbér. Ha lenne bátorságom hozzá már rég felkötöttem volna magam. 30/f
Igen ez kozeposztaly.
14. El se tudom kepzelni ti hogyan eltek meg ennyibol.
Szerintem ez nagyban függ attól, hol élsz és mit dolgozol.
Én hiába keresek 600 ezret és élek saját ingatlanban a büdös életben senki nem fogja azt mondani, hogy egy Kőbányai proli középosztálybeli :D
Te a felsõ 20 %-hoz tartozol igaz, az nem derül ki, hogy hol van a házad. Nem mindegy, hogy valahol Borsodban, vagy esetleg Budapesten belül. Tisztában vagyok azzal, hogy a legtöbb ember nettó 200000 Ft körül keres Magyarországon. Fél évig kell dolgozni ahhoz, hogy 1 négyzetméternyi ingatlant vásárolj Budapesten, de akkor nem ettél, nem fizettél rezsit, semmire nem költöttél. Ez a szomorú magyar valóság. Sokan még 50 évesen is a szüleikkel laknak, mert nincs mibõl saját lakást vásárolniuk. Manapság képtelenség saját ingatlanhoz jutni hitelfelvétel+szülõi segítség nélkül. CSOK, babaváró hitel mind kölcsönök és hitelek, amelyek két dologra jók:
- fölverjék az ingatlanárakat
- olyan adósságba hajszoljanak, amibõl soha nem tudsz kikeveredni.
Az lenne a normális, ha a fent leírt fizuval és ingatlannal az alsó 20 %-hoz tartoznál, akkor lehetne jóléti államról beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!