A pozitív vagy a negatív kritika hagy benned nagyobb nyomot?
Általánosságban a negatív; azokon képes vagyok akár napokig is örlődni, bármennyire rossz szokásom is ez. Próbálom magamban szétszedni, hogy jogos volt-e, volt-e valóságalapja, hogyan tudnék rajta változni, hogyan fejlődjek.
Pozitív akkor hagy bennem nagy nyomot, amikor/ha olyan embertől érkezik, akinek nem szokása dicsérni, vagy egy nehéz feladat után mondták nekem.
Pozitívat ritkán kapok, mert valamiért az a szokás, hogyha valaki tökéletesen csinál valamit, akkor az természetesnek van véve. Ilyen pl a takarítás is, ha valaki tökéletes rendet és tisztaságot tart, akkor azt nem dicsérik. Amikor meg valami nincs a helyen, azt rögtön szóvátesz8 valaki.
Sajnos én is olyan vagyok, akiben a negatív kritikák jobban bevésődnek, még olyanra is emlékszem, hogy 10+ éve egy idegen srác milyen sértő dolgot szólt be nekem az utcán. Pedig amúgy nem kéne, hiszen semmi hatással nincs az életemre egy ilyen bunkó, mégis megmaradt a fejemben.
Egészen a költözésemig negatív kritikát kaptam, szóval a negatív.
De az nagyon, így is folyamatos küzdelem az élet, hogy kiirtsam magamból a "szerető" szüleim sok-sok szrságát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!