Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az élet értelme hogy elfogadju...

Az élet értelme hogy elfogadjuk hogy jelentéktelenek vagyunk?

Figyelt kérdés
2024. jan. 14. 20:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szerintem nem ez az értelme, de ez egy tény, amit el kell tudni fogadnia mindenkinek.

Kevés Mozart, Bach, Shakespeare, Leonardo stb születik a világon, aki még halála után sokkal is hatással van és lesz milliókra. A legtöbb ember tényleg csak addig fontos, amíg él, utána elfelejtik idővel. De igazából ugyanúgy meghal mindenki, az is, aki hatással tud lenni sok emberre és az is, aki nem.

Inkább azon van a hangsúly, hogy kihozza az ember a legtöbbet az életéből, érezze jól magát ebben a kis szűk idősávban, ami egy embernek adatik. Nem érdemes önfeláldozónak lenni és mindig másokat helyezni előre.

2024. jan. 15. 09:43
 12/14 anonim ***** válasza:
38%

Mi ez a megrögzött mánia arról hogy csakis és kizárólag az számít az életben hogy ki emlékszik ránk a halálunk után??

Kajak nem értem. "uuuuuu nem emlékeznek majd rám 100-200-300 év múlva, szóval az az életem egyetlen értelme hogy megbirkózzak a jelentéktelenségemmel😢😥😭😓😞😣😖"

Kik ezek a 100-200-300 év múlva élők, hogy annyira becsicskultok a véleményüknek, hogy az egész életetek értékét hozzájuk méritek? :D

Akkora értelmetlen fszság, komolyan...."úgyis elfelejtenek" azt se tudjátok kik fognak majd elfelejteni, de már mondjátok az élet értéktelen mert nem mindenki Mozart. Jó, nem is akarok az lenni. Nekem viszont fontos az életem és mindenki más bekaphatja, vagy élhet ebben a depresszív mentalitásban h egyetlen egy random nonszensz dolog számít: hogy majd valamikor a jövőben ki és mennyire fog rátok emlékezni.

2024. jan. 15. 12:18
 13/14 anonim ***** válasza:
63%
#12 Kevered a dolgokat. Nem azt mondtuk az egyén életére, hogy értéktelen vagy értelmetlen, hanem azt, hogy jelentéktelen. Azaz a társadalomra vagy természetre tett hatásod szempontjából szinte egy porszem vagy te is, én is, sőt lényegében egy-két kivételtől eltekintve szinte mindenki.
2024. jan. 15. 13:25
 14/14 anonim ***** válasza:

#13 Mit keverek ha szó szerint leírtam a jelentéktelenség szót??

És bullshit..... Az élet kizárólag akkor jelentéktelen, ha olyan értelmet találsz neki, ami jelentéktelenné teszi. Ha szerinted csak az 100 év múlvani emlékezés jelentős, akkor jah, az élet számodra tényleg jelentéktelen. Viszont az én hatalmas big brain megállapításom az, hogy kibszottul nem csak az örökkévalóság alapján lehet érték az élet.

Ezerféle kultúra ezerféle jelentőséget talált az életben, mi viszont ahhoz a kulturához tartozunk, amelyik ezt a gyökér "mindannyian csak porszemek vagyunk egy repülő sziklán!!!! szááz éév múlva már semmi sem leszek!!" baromság megszállottja.

Van olyan kultúra ami még egy hangya életét is csodának tartja, pusztán azért, mert a hangya él, és ez önmagában csoda. És azon az alapon igazuk is van, hogy a világ méretéhez mérten tényleg nevetségesen kevés hangya él. A hangya az egyik legritkább látványosság az univerzumban, szóval már a puszta léte fontos.

Van olyan kultúra ami nem individualista, hanem azt mondja hogy a bolygón minden egy egység, és mindegyikünk az egység része, ameddig pedig fennmarad az egység, addig mindenki fennmarad.

Egy csomó nézőpont van, nem tudom miért épp ez a depis tinis "porcemek vagyunk csak :(" gondolkodamód ilyen elterejedt, pláne a mai világban amikor mindenkinek van hozzáférése az összes filozófiai és kulturális nézethez.

2024. jan. 15. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!