Napi 1 óra angolozással le lehet tenni egy C1-es nyelvvizsgát másfél év alatt?
Egy Cambridge C1-re felkészítő tanfolyam sem tart egy évnél tovább. Akinek van egy kis angolozós vénája, annak elég.
Mondjuk hiányolom a felsorolásból a kiszemelt nyelvvizsga esetleg speciális feladataira való felkészülést.
Mondjuk a könyvek olvasását is, de abban megengedő vagyok, mert olvasni egyre kevesebben tudnak úgy, hogy megfelelő tempóban, és nem fáj nekik a homlokuk mögött.
Mondjuk, ha már itt írogatok, a filmnézést meg nagyon lenézem, annak semmi értelme nincs. Rádiót kell hallgatni, a BBC 4 műsorait, ismeretterjesztés, politika, satöbbi. Elvégre itt és most nem a renyhe agy süket szórakoztatásáról van szó, hanem felkészülésről. A filmnézés leginkább azért nem jó semmire, mert az ember azt csak hiszi, hogy érti a szöveget. A képi információ, a cselekmény követhetősége, satöbbi, sokat segít, ez csap be. Bárki kipróbálhatja, hogy megkéri egy családtagját, hogy pörgesse előre-hátra a filmet, és időnként álljon lejátszásra, a képnek háttal ülve hamar kiderül, mennyi jön be a fülön keresztül az agyba.
háttérzaj van és nem artikulálnak?! üdv a c1hez vezető úton XD
egy vicc vagy, szerinted a felsőfokú nyelvvizsgán is szépen artikulált szöveget fognak a néma csendben felolvasni?
Én láttam már ilyet külföldi csoportban. Például egy olaszos csoportban láttam, hogy arról beszélnek az itt élők, hogy a magyar nők mennyire rondák és undorítóak. Pedig az olaszokat rengetegen nagyon kedvesnek gondolják. Úgyhogy ez inkább ember és nem országfüggő.
A kérdésre már válaszoltam (1-es vagyok), a Cambridge szerintem a lyukas szöveg miatt is nehéz. Legalábbis nekem az a típus az, aminél gondjaim vannak. (Magára a típusfeladatra gondolok, nem kimondottan csak az angol nyelvre. Más nyelvből nyelvszakos voltam és hasonló volt a nyelvvizsga, amit letettem és rengeteget szenvedtem ezzel a résszel.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!