Jogosan szólt be?
Kosárlabdázom. Pontosan 2 méter magas, 19 éves fiú vagyok, és 105 kiló. Egyik ismerősöm élcesen megkérdezte, hogy "a te súlycsoportodban van más sport a szumón kívül?"
Oké, hogy a BMI-m alapján túlsúlyom van, nem is én vagyok a legizmosabb a csapatban, meg mostanában némi háj is rámjött, de szerintem egyrészt ez enyhe túlsúly, másrészt jól teljesítek a csapatban, harmadrészt pedig ez egy rosszindulatú és jogtalan beszólás volt.
Egy két méteres férfi egyáltalán nem túlsúlyos 105 kilóval. Főleg, ha sportoló.
Ne vedd ennyire a szívedre. Ennél sokkal bunkóbb beszólásokat fogsz kapni az életben. Ráadásul ez elég objektív, tudhatod, hogy nem igaz.
Az én barátom 190 cm, 103 kiló és ő sem az, erős, sportos, de egyáltalán nem elhízott.
Jogosan szólt be? Nem. Szerintem senkinek sincs joga ahhoz, hogy mások kinézetére, tulajdonságára beszóljon, akár igaz akár nem, nincs jogom egy másik emberre bántó megjegyzéseket tenni, humorizálni az ő kárára. Ez szimplán bunkóság.
Az ilyen beszólásokra mindenképp érdemes reagálni, de nem az ő szintjén (tehát nem visszasértegeted) hanem humorral túltolva kifigurázni a megjegyzését, az életben pedig kerülni az ilyen emberek társaságát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!