Több ismerősöm is Thaiföldön nyaralgat december-januárban úgy, hogy megnéztem, csak oda 400ezer ft a repjegy. Ez lenne a szegénység Magyarországon?
"- Hogyan lett ilyen gazdag?
- Mindig a saját dolgommal törődtem."
Kérdező, sok minden csak az igényeken múlik.
Nekem pl. nincs igényem cigire, alkoholra, kocsira, mobilnetet, több százezres mobilra, nincs hiteles, nincs gyerekem, ezért mi párommal simán megengedhettünk tavaly áprilisban egy hetes dominikai utazást, amit utazási iroda szervezett. Kb. 8 hónap alatt összejött úgy a pénz, hogy fejenként nettó 270 ezres a fizetésünk.
De ez nem az átlag, bár igaz, hogy szerintem nincs akkora szegénység Magyarországon, mint ahogy azt állítják, csak nyitott szemmel kell járni. Mikor egy itthoni nyaralás többe kerül, mint egy külföldi, akkor én is a külföldit választom inkább.
A mi háztartásunk havonta 1-1.2 millió forintot termel, ennek a fele tiszta profit.
Megyek is, megmondom az utcában kisbuszban élő tolószékes hajléktalannak, hogy nincs szegénység, elvégre nekem és a barátaimnak van pénze.
Több ismerősnek meg 400 ezres telefonja van és több milliós autója van... Amúgy minden országban a keresetek sávosak, vagyis egy diagramon egy görbét fog leírni ha megnézed, ami lapos és elhúzódó a kis jövedelmeknél és az egyre magasabbaknál meg felível, viszont a számuk csökken. Nagyon szegények és nagyon gazdagok is vannak mindenhol, és még szegény országokban, Afrikában is vannak gazdagok, még amerikai szempontból is. És bizony az emberek elköltögetik ám a pénzüket olyan apróságokra, hogy észre sem veszik. Szóval arra a részére, hogy "Ez lenne a szegénység Magyarországon", ez valóban egy eléggé elterjedt szlogen a neten, de semmi alapja nincs egy ország gazdaságának megítélésében, mert mindenhol vannak akik költenek például egy ilyen nyaralásra. Ettől még tudjuk, hogy Magyarország nem a legjólétibb országok egyike, de hidd el kérdező, vannak ennél annyival szegényebbek is, hogy el se hinnéd (majd mutatok neked példát).
De a kérdésedet pont ugyanígy feltehetnéd Nigériában is, és ott is vannak drága nyaralásra utazók és akkor "Ez lenne a szegénység Nigériában". Mert azért a nem általános példákat, mint ez is, azért ne vegyük általánosnak, mert nem általánosak. Ennyit érdemes tudni az élet dolgairól. Ettől még Magyarország nem a leggazdagabb ország, de nem is a legszegényebb.
Na ilyen az ahol tényleg szegénység van kérdező. Ez egy iskola Afrikában.
Kenyában 2003 óta van ingyenes általános iskola és csodálkozunk, hogy miért nem fejlődik Afrika. Meg is nőtt az általános iskolába járók száma.
Pár random kép - és ők nem a Thailandi nyaralásról írkálnak a neten...
Gondolom sejthető, hogy neki miért törött a vonalzója.
Min lehet spórolni vajon...
Napi 2000 Ft számolatlan és "észrevétlen" "extra" költekezés az 30 nappal számolva havi 60 000 Ft.
Ez 12 hónap alatt, vagyis évi 720 000 Ft!
Mi lehet példa az "észrevétlen" fogyasztásra, költekezésre?
Napi
1 db - Coca-Cola 330 ml 380 Ft
2 db - csomagolt croissant 60 g 290 Ft
csak ez évente összesen: 960 Ft/nap, vagyis évi 350 400 Ft!
Megismétlem kérdező - csak ez naponta évi 350 400 Ft! Valamennyire azért lehet okosabban is csinálni.
+ olcsóbb kávé, + a nem előrecsomagolt felvágott, + nem a kilónként 7000 Ft-os szalámi, a telefonálás is intézhető interneten, stb
Az én húgom is pont most nyaral ott, de ő jól keres, kb. 4X annyit mint én.
Nyilván nem a csórók járnak oda, de ez nem jelenti azt, hogy gazdag ország lennènk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!