Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen témáról lehet beszélget...

Milyen témáról lehet beszélgetni nagy korkülönbség esetén? Barátkozásról van (lenne) szó.

Figyelt kérdés
jan. 2. 18:33
 1/7 anonim válasza:
100%

Szerintem dobj fel egy random témát, aztán kérd ki a véleményét a dolgokról, az idősebb fél szereti ha mesélhet az élettapasztalatairól, egyébként foci/sport témák általában mindig bejönnek, bár azt nem tudom fiúk/lányok vagytok-e.

20/F

jan. 2. 18:46
 2/7 A kérdező kommentje:
Kedves #1! Esetünkben én vagyok a jóval idősebb fél (nő), a fiú pedig korodbeli. Ráadásul más kultúra, más vallás, szóval alapból olyan egy kicsit a helyzet, mintha tojásokon lépkedne az ember... Nagyon aranyos, kedves, de csendes típus. Ez utóbbi szintén nem könnyíti meg a helyzetet. :/
jan. 2. 19:07
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha még nincs kapcsolatotok, csak szimpatikus akkor valamilyen ürüggyel először meg kell közelíteni, pl.: tudnál adni egy tollat?, írkálsz valamit gyorsan és mosolyogva visszaadod és megköszönöd, ezt követően jöhet a köszönő viszony, majd ha sokat jártok egy helyre pl.: munkahely akkor már egyből lesz alkalmatok beszélgetni, na itt jön képbe hogy miről...

először figyeld meg, hogy mi az ami érdekli, miről beszél szívesen, azt követően arrafelé tereld a témát, ha bár sokkal jobb lenne ha mindkettőtöket érdekelne az adott tematika, de kezdésnek az is jó ha csak ő beszél, beszéltesd és figyelj rá, érdeklődj, az emberek kedvelik annak a társaságát akik mellett szabadon beszélhetnek, nem kell nagy dolgokra gondolni "és aztán mi történt?" "ezt hogy érted" "mesélj még"

de amúgy elég ha kikéred a véleményét, ahogy az első válaszoló is írta, pl.: "milyen szerinted a pólóm, most vettem?"(az se lényeg ha nem igaz), vagy estleg itt gyakorin mutatsz neki egy kérdést ami téged is érdekel mondjuk válaszoltál rá és kikéred az ő véleményét, pl.: szerinted jó tanácsot adtam?" "te mit tennél a helyében?" --> családi kapcsolatok rovatban pl biztos találtok valami érdekeset

jan. 2. 19:11
 4/7 A kérdező kommentje:
Kedves #3! Köszönöm a választ! De nálunk az is problémát jelent, hogy online folyik a beszélgetés a nagy távolság miatt. Az oldalról kérdést esetleg úgy tudnék mutatni neki ha lefordítom neki, mert nem beszél magyarul. :)
jan. 2. 19:27
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem a legjobb barátnőm 16 évvel idősebb mint én. (Én 41 ő 57). Soha nem volt probléma a korkülönbség, sőt néha úgy érzem, hogy ő sokkal energikusabb és aktívabb, mint én. Mondjuk nekünk közös a hobbink, így alapból könnyű beszélgetni.
jan. 2. 19:33
 6/7 anonim ***** válasza:

valahogy csak egymásra találtatok, kialakult a chat-elés, én azon a szálon indulnék el

de am kezdésnek pl.: küldesz képet az ebédedről "nézd mit készítettem, mit gondolsz?, te szeretsz sütni/főzni?" (habár ha más kultúra figyelj rá hogy semmilyen szent állat ne legyen a tányéron 😁)

vaaaagy leírod hogy mi volt aznap veled pl.: "képzeld ma a boltba menet felbuktam a lépcsőn, olyan gáz volt" ő meg csak reagál rá valamit és azok alapján szépen megismerkedtek

de tudod ennyi infó alapján aligha adhatunk ennél jobb tanácsot :/

(3-as voltam)

jan. 2. 19:36
 7/7 anonim ***** válasza:
Hogy alakult azóta?
jan. 19. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!