Szerintetek nem két bites gondolatmenet ez?
1 bites, nem kettő. Az 1 bit azt jelenti, hogy két értéket vehet fel: 0-t és 1-et. És de, ez 1 bites gondolatmenet. Az élet és az emberi sorsok ennél sokkal bonyolultabbak és árnyaltabbak (ahogy te is írtad). Engem ez a szöveg a 'Gondolkodj pozitívan!' meg a 'Bármit elérhetsz, csak akarni kell!' jellegű önbecsapásra szolgáló hazug mantrákra emlékeztet. Továbbá áldozathibáztatás is, mert valóban, nem feltétlenül tehet arról az ember, hogy milyen élete, sorsa lett.
Szét lehet annyira traumatizálni egy gyereket (de felnőttet is), hogy abból soha nem lesz egészséges, boldog felnőtt, még akkor sem, ha ő az akar lenni és megtesz érte mindent. És erről nem ő tehet.
Vagy ha pl. valakinek meghal a gyereke. Azt olvastam, hogy nagyon kevesen tudják ezt feldolgozni, legtöbben ezután már csak vegetálnak, alkoholizmusba menekülnek. Mondja bárki egy ilyen szülőnek, hogy nem az élet szar, hanem ő a csicska.
Nagyrészt egyetértek a kérdezővel, meg az előttem válaszolókkal, viszont ez az élet sz.r megjegyzés az elkeseredett emberek mondókája, akik szeretnék azt feltűntetni magukról, hogy ők már mennyi mindenen keresztülmentek, meg hogy ők már mennyire sokat tapasztaltak stb szóval van eset, amikor tényleg az adott ember felelős a jelenlegi élethelyzetéért, ő tehet arról, hogy szerinte az élet sz.r mert meg se próbál segíteni magán, csak elvan az önsajnálatával, szerintem az ilyen emberekre rá lehet mondani, hogy nem az élet sz.r hanem ő az aki sz.rrá teszi, de ez nyilván nem mindenkire jellemző, mert az emberekkel történnek olyan dolgok, amikről nem ő tehet, mint pl a példa, amiz az egyes válaszoló írt, mint sok mindenben itt is az általánosítással van a baj
Amúgy ha már az idióta gondolatmeneteknél tartunk, én a "kedvesség nem kerül semmibe" szólástól kapok idegbajt, mert kedvesnek lenni olyan emberekkel, akik nap mint nap parasztkodnak veled, vagy levegőnek néznek igenis sokba kerül. Kedvesnek lenni nap mint nap emberekkel, amikor veled senki sem az, igenis kerül valamibe. Ha valaki úgy dönt, hogy kedves veled, amikor paraszt bunkó is lehetne, az nem semmi, és nem biztos, hogy semmibe se került neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!