Valaki van itt aki nagyon sokat tud a katonaságról? Vagy csak simán sok mindennel tisztában van? Esetleg az is volt?
Mi az, hogy "bizonyos katonaságokba"?
A legtöbb külföldi állam seregébe való belépéshez alapfeltétel az ottani állampolgárság.
De vannak kivételek: Idegenlégió.
Ott az állampogárságod számít a legkevesbé.
Kis hazánkban csak a magyar honvédségben szolgálhatsz.
Sztem minden megyeszékhelyen és a fővárosban is van toborzó iroda. Bemész, elmondod, h katona akarsz lenni. Innentől kezdve meg azt csinálod, amit mondanak.
Előny, ha jó kondiban vagy, de sztem egy full átlagos erőnléttel is felvesznek, olyan hiány van, aztán majd úgyis a kiképzésed része lesz az erősödés is.
A toborzoirodaba kb ugy hulyitenek mint a politikusok valasztas elott. Jo ha fele igaz amit ott elmondanak.
Mellesleg ez egy anonim oldal, leirhatnad normalisan a kerdest.
Lehetsz szerződéses katona, amelyhez elég tanultsági szint az általános iskolai nyolc osztály elvégzése.
Lehetsz hivatásos katona, amelyhez minimum érettségi bizonyítvány megszerzése, alapfokú idegen nyelvismeret, ill. B kategóriás jogosítvány szükséges.
A többi közös szempont:
Magyar állampolgárság
Betöltött 18 életév
Pszichikai alkalmasság
Fizikai alkalmasság
Egészségügyi alkalmasság
Erkölcsi feddhetetlenség
Abban nem vagyok biztos, de tudomásom szerint a szerződéses katonáknak három évet kell az első levegővel aláírniuk - és talán hosszabbítható, ill. módosítható később a pálya, ha a megfelelő tanulmányokat elvégzi a katona a munka mellett.
A beosztásokhoz rendfokozatok vannak rendszeresítve, de vannak speciális előmenetelhez köthető beosztások is. Adott beosztás meghatározott időszakon keresztül tölthető be, - de ennyi legyen elég indításnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!