Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A Biblia mit mond arról ha...

A Biblia mit mond arról ha valaki katonaként embert öl azért hogy másoknak jó legyen? Teszem fel terroristát hogy ártatlan ne haljon meg miattuk

Figyelt kérdés

2021. nov. 2. 20:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
20%
Az meg van, hogy nem csak hívők és nem csak keresztény katonák léteznek?!
2021. nov. 2. 20:55
 2/11 anonim ***** válasza:
59%

Nem hiszem hogy baja lenne vele az alapján, hogy hány várost/sereget/az emberiség nagy részét kiirtotta, vagy irtották ki mások a segítségével a bibliában.

De persze ott van az is, hogy "ne ölj" szóval ki tudja.... Kérdezd meg tőle.

2021. nov. 2. 21:07
 3/11 anonim ***** válasza:
45%
Semmit.
2021. nov. 2. 21:07
 4/11 anonim ***** válasza:
46%

Egyszer egy háborús sorozatban vagy filmben volt hasonló jelenet, ahol a katona kérdezte a papot, hogy ez mégis hogy fér bele.

Ott a pap azzal magyarázta, hogy a Bibliát sok féleképpen lehet értelmezni, fordítástól függően és igazából a ne gyilkolj lenne a törvény. Más élvezetből gyilkolni, és ölni.

2021. nov. 2. 22:16
 5/11 A kérdező kommentje:

1-es, engem hidegen hagy az, hogy milyen katonák léteznek, engem a kérdésre a válasz érdekel

Az megvan?

2021. nov. 2. 23:40
 6/11 anonim ***** válasza:
"Akkor monda néki Jézus: Tedd helyére szablyádat; mert a kik fegyvert fognak, fegyverrel kell veszniök." Máté 26:52
2021. nov. 3. 05:59
 7/11 anonim ***** válasza:

Hatalmas bűn. A katonák hatalmas megatív karmát halmoznak fel maguknak. Egy olyan rendszert szolgálnak, akik önző érdekekből, faszméregetésből küldenek halálba több 10 milliókat.

Ha terroristát ölsz, az ennél sokkal kisebb, de ott is inkább segíteni kéne megtérni. Elvégre a terrorista is csak egy katona, aki sokszor tisztább célokkal rendelkezik, mint ellenfelei, csak az eszközeik eszméletlenül primitívek.

2021. nov. 6. 18:16
 8/11 anonim ***** válasza:

7# köszönöm hogy leszólsz minket miattunk nem jöttek ide a billáden növendékek kirobbantani a hązad falát mert mi 2021 elejéig kint voltunk! Te a foteledből könnyen beszélsz de mikor azok a senkiházik ląbon, gyomron lövik a társad a bártod akkor pont le fogod sz@rni hogy ő is csak katona vagy épp ember az ilyen nem ember az összes aki oda csatlakozott megérdemelte a halált.

Te egy elvakult hívő vagy azthiszed hogy majd ha kiküldtök afganisztąnba két papot majd megtérítik őket és leąlnak a harcal? Röhögve lövik őket agyon ezt csináljąk a saját népükkel is akkor egy mąsik földrész más valląs képviselőit szivesen fogadjąk? Ezek ezt érdemlik ennyi el kell fogadni

2021. nov. 13. 19:26
 9/11 anonim ***** válasza:
És tudod mit én mindig gyomor ideggel keltem amikor kint voltam hogy mikor lősz le egy ártatlan civilt mert mellényt raktak rá és fegyver fogtak hogy rohanjon neki a hummwi-nak és hogy a gyereket kell lelőnöd mert egy másik társad lelőtte a terrorista apját és ida rohant hozzá hogy elvegye a fegyverét ez a háború nem az amit te itt gondolsz állatok a terroristák hogy miattuk kell gyereket ölnöd csak azért mert az apja egy terrorista volt és a gyerek elvette fegyverét. Nem tudod milyen érzés és tudod mit nem is baj de ne gondold azt hogy mi csak a NATO érdekei miatt csináltuk ezt.
2021. nov. 13. 19:32
 10/11 anonim ***** válasza:
9-es Nagyon sok pénzt kap aki katonai misszióba megy. Át kell jó korán gondolni, hogy legyen az ember katona, az mivel járhat és a csábító sok pénz elég e ahhoz hogy embert öljek. Én inkább maradnék szegény minthogy oda sodorjam magam, hogy le kelljen lőni valakit.
2021. nov. 14. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!