Kinek hogy telt a karácsony?
Egyedül voltam, de nekem ez nem jelent szomorú magányt. Tegnapelőtt sütés, kis főzés, fenyő díszítés, TV-zés volt.
Tegnap már csak főztem, TV-, interneteztem este misére mentem. Utána TV-n néztem jó filmeket.
Ma egy tepsi sütit még csináltam, -hogy ne csak bejgli legyen- fiamék voltak itt ebédre, most mentek el, már csak mosogatnom kell, utána megyek egyet sétálni, majd TV-zek.
Talán idén volt a legfelszínesebb az összes év közül, szimplán csak azért lett megtartva a családi összejövetel mert hagyomány, egyébként mindenkin látszott, hogy a háta közepére sem kívánja az egészet, és konkrétan senki nem keresi a másikat egyébként.
Idén csak azért mentem el, mert végülis a 25-26.-a szabad volt, a 24.-én meg belefér a család látogatás, jövőre kihagyom.
Nagyim jatszotta a fejét hogy faj a válla menjunk korházba. Kimutatták hogy semmi baja de 4 órát csöveztunk ezért a korházban vele. Állandoan ezt csinálja hogy elcsessze az unnepeket gyerekszületéseket szulinapokat.
Tesomék haza se jonnek soha téli szunetben csak majd 30án ajándékcserékre es másnap mennek is. Aztán melo.
Én nagyon beteg voltam (és még vagyok is), úgyhogy végig egyedül feküdtem.
De legalább így békén hagyott a “család”.
Nálunk is elég felszínesre sikeredett az egész karácsonyozás. Kicsit olyan volt, mint egy teendős lista egyik eleme, amit kipipálunk gyorsan, majd megyünk is tovább.
Anya pár nappal az ünnepek előtt betegedett le, most sincs még valami jól, így szinte az egész karácsonyi menüt én főztem, sütöttem. Sovány vígasz, hogy minden nagyon finom lett. Viszooont most meg én kezdek rosszul lenni, bár nekem eddig "csak" fejfájás volt/van.
Szenteste átadtuk egymásnak az ajándékokat, majd anya ment lefeküdni, apával meg vicces válogatásokat néztünk, majdnem éjfélig. Következő nap mentünk az unokatesóimhoz, de olyan erőltetettnek, felszínesnek hatott az egész... pedig ilyenre eddig még nem volt példa. A hangulat sem volt meg, meg olyan "itt vagyok, hogy ne tudjátok elmondani az ellenkezőjét" szintű volt a hozzáállás, többeknél is. Helyenként nálam is. Valahogy olyan nyomottas volt az egész, hogy sokszor én sem voltam ott fejben.
Holnap is hivatalosak vagyunk vendégségbe, de nagyon remélem, hogy akkor azért már jobb lesz a hangulat, az ott lévők kedve.
Mindenféle pesszimizmust félretéve, ennyire lapos karácsonyom szerintem még nem volt :( de látszólag a családból többen is így lehetnek ezzel. Bár nekem eleve semmi karácsonyi hangulatom nem volt a hetekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!