Érdekel, hogy összesen 54 sorsjegyből mennyi volt nyerő, és összesen mennyit nyertünk?
1 napon van a születésnapom az egyik legjobb barátommal, csak Ő 28 én pedig 26 éves lettem.
Ezért idén vett magának mindenki annyi sorsjegyet, amennyi éves lett a születésnapján, vegyesen minden féléből.
Én 26 sorsjegyből 9-en nyertem, és mind a 9-en csak az ára jött vissza, 5100 forintot nyertem és buktam 6500-at.
A barátom 28-ból 3 sorjegyen nyert, az egyiken a sorsjegy dupláját (1000 forintot, a másik kettőn meg 300-300 forintot) 13 ezer forintot meg elbukott.
Illetve karácsonyra én még kaptam a családomtól 4 nagykarácsony sorsjegyet, egy sem nyert :D
Tanulság: ne sorsjegyezzetek.
Eddig sem sorsjegyeztem. Nem igazán lehet vele nyerni.
Egyszer sikerült ilyen 20.000 Ft-t nyerni még régen, mert hébe hóba vettem 1-2 darabot.
Én online veszek, mindig nyerek, minimum az ára visszajön.
Decemberben 100e fejét voltam pluszban, ebben van egy ötvenezres nyeremény, egy tizenötezres. És volt egy bőröndös sorsjegyem, amin mind a nyolc játék nyert.
Apám 75 éves és nagyon nem tudok kitalálni semmit sem neki karácsonyra. Így vettem neki 4 darab nagy karácsony sorsjegyet. Lekaparta és nyert vele 35 ezer forintot. Nekem a sorsjegy 12 ezerbe került ő meg nyert 35 ezret.
Tanulság: Csak a nyertes sorsjegyeket érdemes megvenni.
Középiskolás matematika.
Teljesen nyilvános adat, hogy egy sorsjegy-sorozat hány példányból áll, és abból melyik nyeremény hányszor fordul elő. Sőt, még a nyerési esélyt is ráírják. Alapvető matematikai műveletekkel ki lehet számolni, hogy bizony ha csak az átlagot nézzük, akkor veszteséges lesz. De ezen miért csodálkozunk? Ha nyereséges lenne, akkor a Szerencsejáték Zrt-nek masszívan veszteséges lenne előállítania a sorsjegyeket. Azért szerintem annyira senki nem naiv, hogy azt hiszi, hogy ők a saját pénzüket arra fogják költeni, hogy mindenki pozitívan jöjjön ki a sorsjegyekből. ;-)
De!
Mi van, ha mondjuk vélelenül megcsípem a 125 millás fődíjat Nagyakrácsonyon? Akkor NEKEM egyből durván nyereséges lesz a dolog. Ez a szerncsejáték lényege. Átlagban úgysem fogsz nyereségesre kijönni, de ha nagy szerencséd van, akkor bizony durván pozitív lesz a mérleged.
Csak ugye nagy szerencséje csak kevés embernek van.
Sorsjegy, lottó, nyugdíjrendszer, biztosítás... mindnek ugyanez a lényege. Többet teszel bele, mint amennyit visszakapsz. Amúgy irtó cukik vagytok, de inkább ittátok volna el, legalább lett volna egy jó estétek. :) (Nem, nem komolyan mondom, senkit se bátorítok a piálásra. De kb. annak is több értelme lett volna.) :)
Boldog szülinapot nektek utólag is!
Én régebben sokat követtem youtubon sorsjegy kaparós videókat, teljes pakk sorsjegyek, meg véletlenszerűen vásároltakat is.
Minél több sorsjegyet veszel, kirajzolódik az a minta, hogy kb. 65%-a térül meg, mint amit befektettél.
Ezek úgy vannak kitalálva, hogy csak és kizárólag a kibocsájtónak, a Szerencsejáték Zrt.-nek érje meg.
Azt persze nem mondom, hogy nyerni lehetetlen, nekem van konkrét ismerősöm, aki 3.000.000-t kapart még a 2000-es években sorsjegyen, tehát valóban ki vannak nyomtatva a főnyereményes sorsjegyek is.
De a lényege a sorsjegyeknek, hogy a nyeretleneket is eladják pénzért.
Ez egyszerűen olyan, hogy ha én felszállok Pesten a szegedi vonatra, akkor Szegedre jutok.
Ha sorsjegyet veszek, akkor meg bukni fogok.
2 alkalommal volt, hogy vettem az akkori össze sorsjegyből egy példányt: általában a befektetett összeg kevesebb, mint a fele jött vissza, azaz valóban nem éri meg.
Van 1-1 típus, aminél az esély nyerésre kicsivel jobb, de ez az arány nagyon kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!