Miért utálják azokat az embereket, akik merik használni a jogot, mint eszközt?
Én gyakran élek a jog lehetőségével.
A bátyám ügyvéd, a felesége is jogász, sőt "jogászdinasztia" a tágabb családi köre.
Lehet mondani,hogy persze, így könnyű dolgom van.De, ügyvéd rokon nélkül is lehetne élni a jog adta lehetőségekkel.
Pereltem már egyetemet, munkahelyet, illetve az egyik nagy közműszolgáltatót is, akik napelemek telepítésével is foglalkoznak.
Mindegyik esetben, nyertünk.
-Az egyetemet azért, mert lehetetlen vizsgák voltak az egyik tárgyból.Mentünk először a Hökhöz, aztán a dékánhoz, rektorhoz , de semmit sem ért, mindenki most a kezecskéit.Akkor mondtam, akkor jogi útra tereljük és nekem volt igazam.Az oktató által leadott anyag és a vizsga nem volt összhangban , sértette az egyenlő bánásmódot, a hallgatók jogait.Kötelező volt változtatniuk.
Hivatalosan ki lett mondva, bíróság által,hogy az egyetem hibázott.Elég ciki lehetett nekik, nem is verték nagydobra, nem írtam róla az újságok, média.
Egyébként, azon az egyetemen diplomáztam, logisztikai mérnökként, mertek volna megszívatni.
-Munkahelyet azért, mert megakartak vesztegetni prémiummal,hogy terhesen mondjak fel.Terhes nőt nem lehet kirúgni és nem lehet rávenni,hogy felmondjon.
-A közműszolgáltatót meg azért, mert rosszul számolták ki a kapacitást és alulméretezték az invertert.Szakmaiatlan döntés volt és lehúzás.
Amikor ezeket elmondom valakinek, az a benyomása,hogy "hú micsoda kötekedős, keverős nőszemély".
Én csak éltem a jog általi lehetőségekkel, bármelyik ember megteheti ezt.
Itt a kérdéseddel az a gond, hogy a te nézőpontodból radikálisan máshogy hangozhat, mint máséból, és nem a jogi oldalára gondolok. Az, hogy fellépsz az igazságtalanság ellen, és tisztában vagy a jogaiddal, tökre rendben van.
Ha kötekedősnek meg "keverősnek" állítanak be (csak sejtem, hogy mit akar jelenteni ez a nem létező szó), annak viszont nem csak az az oka lehet, hogy használod a jogot, hanem az is, hogy mondjuk ezeket a témákat rendszeresen felhozod és büszkélkedsz vele. Ez (annak ellenére, hogy az általad felsorolt példákban ezek szerint neked volt igazad) azt a benyomást keltheti egy kívülállóban, hogy neked az okoz örömet, hogy másokat perelhetsz.
Azért remélem érthető a különbség, hogy az, aki élvezi mások perelését meg az, aki használja a jogot, ha szükséges, az két külön kategória. Ha nem megfelelően nyilvánulsz meg egy kívülálló előtt, akkor ő nem biztos, hogy helyesen ítéli meg, te melyik vagy.
Szerintem téged a kedves, barátságos stílusod miatt utálnak, azért, mert nincs benned semmi fellengzősség, semmi önteltség.
*IRÓNIA OFF*
És fizettél ezekért a jogi tanácsadásokért, jogi képviseletért a bátyádnak és a feleségének.. vagy elvártad alanyi jogon, mert egy család vagytok?
ha nem, akkor szépen perkáld ki átlag fizetésből ezeket a költségeket előre, ugyanis egy ügyvéd se dolgozik pusztán a 2 szép szemedért cserébe, sem utólagos "majd ha nyerünk, abból kifizetlek"ért cserébe.
2.
Nem lehetek arra büszke,hogy anno hallgatóként nyertem az egyetem ellen?
Ez nem kis dolog, mivel az oktatási intézmények még most a 21. században is azt hiszik,hogy bármit megtehetnek, lehet vissza kellene szállniuk a földre.
Féltem tőlük, meg az egész pertől, főleg attól,hogy bármi lesz a kimenetel bosszút állnak.De, az,hogy nyertem ellenük, önbizalmat adott.Hivatalosan ki lett mondva, hogy hibáztak és nekünk van igazunk, nagyon jó érzés volt.
Utána, visszább vettek, nem csak az adott tárgynál,hanem általánosságban is jobb partnerekké váltak.
Ezt nyilván csak olyanok csinálják meg, akik vagy maguk jogászok, vagy pedig közeli rokonok jogászok, és tisztában vannak a jogi folyamatokkal.
A mezei emberek félnek a pereskedéstől, mint a túztől, és ez nem véletlen: olyan a magyar jogi rendszer, hogy a kívülállókat elriassza a jogainak az érvényesítésétől.
Mondjuk a tálaláson sokminden múlik. Ha egy ismerősöm azt mondogatja hogy hány pert nyert meg ahol "kicsesztek" vele egy idő után feljön a kérdés hogy oké amm mikor perel be engem valami random dolog miatt.
De ez igaz más tulajdonságra is. Ha elmegyek randizni és mondjuk az illető arról mesél hogy milyen rossz volt xy exei akkor felmerül a kérdés hogy ki a közös pont ebben az egészben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!