Miért van az, hogy egyes emberek, akik beszólogatásaik, célozgatásaik durvasága miatt inkább dúvadok, mint úrinők, azok a köszönésben annyira mézes-mázosak, hogy ragad és csöpög?
Figyelt kérdés
A "jó reggelt" helyett például "napsugaras szép jó regget kívánok neked" szózuhataggal köszön.2023. dec. 23. 17:22
1/4 anonim válasza:
Azta én sose voltam jó szövegértésből, de ez most nagyon feladja nekem a leckét.
De amúgy nekem egyik munkatársam volt ilyen, aki szó szerint mindenkinek így köszönt, és ilyen fajta volt a beszédstílusa. Néha kicsit idegesitő volt de egy szerethető kedves nő aki azóta is mindig pozitív, még akkor is mikor rossz dolgok történtek.
Én nem tudnék ilyen lenni
2/4 anonim válasza:
Ilyennel én még nem találkoztam. Aki gonosz volt, az köszönésben se volt más, aki meg így köszönt, az inkább ilyen kis infantilis, nagymamalelkű ember volt, nem hogy dúvad.
3/4 anonim válasza:
Hát, én eddig kifejezetten jónak tartottam a szövegértésemet - főleg, hogy ez a munkámhoz is elengedhetetlen - de most eléggé elbizonytalanodtam a képességeimben. :D Azért az megnyugtat, hogy az első válaszolónak is beletört a bicskája.
A kérdésedre válaszolva, szerintem ezzel ellensúlyozzák. Meg a köszönés az illemből történik, amikor "dúvad" valaki, az meg általában felindultságból.
4/4 anonim válasza:
Én már találkoztam ezzel a jelenséggel többeknél. Én sem értem, de azt hiszem a karizmatikussághoz és a dominánssághoz van valami köze. Mármint, minél kifejezőbb és harsányabb, annál elnagyoltabb lesz a kommunikációs eszköztára. Így pl párhuzamba lehet hozni az elnagyolt köszönést az elnagyolt reakciókkal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!