Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Gáz vagyok emiatt?

Gáz vagyok emiatt?

Figyelt kérdés
Angolul tanultam 4 évig a gimiben. Eljutottam C1-es szintre annak idején, meg is van a nyelvvizsgám. Aztán egyetemen francia szakos voltam és azalatt a 4 év alatt annyit felejtettem angolból, hogy kb B1 szinten lehet a nyelvtudásom. Franciát C1 szinten beszélem,de zavar, hogy angolból ilyen rossz vagyok. Akadt egy munkalehetőség, ami angolhoz kapcsolódik, de ilyen tudással sajnos nem tudom elvállalni. Magamat hibáztatom, hogy nem foglalkoztam az angollal többet. Egyetemen éltem a bulizós időszakom és kb semmi nem érdekelt. De annyi előnye van, hogy mostmár legalább lecsengett ez az időszak és komolyan állok a dolgokhoz hozzá.

2023. dec. 16. 17:21
 1/7 anonim ***** válasza:
90%

Nem, nem vagy gáz. Nekem is van két nyelvvizsgám angolból, persze valamennyit nekem is kopott a tudásom. Én is félnék bevállalni angolos munkát. De átismételni, felfrissíteni bármikor fel lehet, szóval nem vész el.

Az, meg hogy buliztál egyetemistaként, ne bánd. Éltél legalább, fiatal vagy. Egyetemistaként én nem szórakoztam csak tanultam és tanultam. Görcsös voltam. Lazítottam volna egy kicsit, ha visszamehetnék az időbe :)

2023. dec. 16. 17:34
 2/7 anonim ***** válasza:
86%

Nem, egyáltalán nem vagy gáz. Ha pedig mégis, akkor én is, mert velem ugyanez a helyzet, csak én nem jutottam el angolból a c1-es szintre. Nyelvszak miatt nem volt már erőm az angolra is koncentrálni.

Ha neked kell az angol, akkor foglalkozol vele, de nem kell azt gondolni, hogy ez mekkora gáz, mert nem az. Más egy nyelvet sem beszél.

2023. dec. 16. 17:36
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Így jártál.
2023. dec. 16. 18:03
 4/7 anonim ***** válasza:
90%

Dehogy vagy gáz. Középsuliban megcsináltam a középfokú B2 komplex nyelvvizsgát angolból aztán azóta úgy kikopott, hogy max egy alapfokra lenne elég a tudásom. Angol szöveget fordítani azt nagyon jól tudok de angolul beszélni, írni már okoz nehézségeket.

Mondjuk azt hozzáteszem, hogy akkor se voltam egy nagy dumás, csak nyomtam magamból a bemagolt szövegeket szóbelin, habár ha kellett akkor azért tudtam angolul rizsázgatni. Ez ma már nem nagyon megy :D

2023. dec. 16. 18:11
 5/7 anonim ***** válasza:
Mi a kerdés?
2023. dec. 17. 01:43
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem. Amit egyszer megtanultál, könnyebb visszahozni az emlékezetből. Látni fogod, hogy ez a szó is ismerős, az a szó is, a nyelvtani szerkezetekre is emlékszel, stb. Szerintem fél év múlva majdnem olyan lesz, mint régen. Sok sikert, és ne ostorozd magad, mindenkinek kevés motivációja van azt tanulni, amiről azt gondolja, hogy tudja, és nem is kell használnia.
2023. dec. 18. 21:46
 7/7 A kérdező kommentje:
Most voltam szintfelmérőn egy nyelviskolában. Azt mutatta ki hogy B2 szinten megvagyok. Olyan boldog lettem
2023. dec. 18. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!