Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem viszi nyaralni a...

Miért nem viszi nyaralni a gyerekét, aki akarja (elvileg)?

Figyelt kérdés
Mi évente 3-4* is utazunk, 2 rövidebb, 2 hosszabb út, kicsi gyerekünkkel (6 éves) Mellette újítgatjuk a házunk, gyűjtünk új kocsira,haladunk ahogy tudunk, nyilván lehetne gyorsabban is, de a gyerek nem hiszem hogy arra fog visszaemlékezni, hogy 2022 szeptemberben új vakolat került a házra. Kettővel arrébb lakik az egyik ismerősöm, mondanám barátnőnek is, jó a viszonyunk, neki 8 éves gyereke van, még sose vitték nyaralni, max a Balatonon voltak 3 napot. Holott nálunk többet keresnek százezres nagyságrendekkel (mi 900e körül, ők kb 1.2 milliót), tehát futná nekik rá. És mindig elmondja, hogy ő is de szeretne menni, hú de irigyel minket, de jó nekünk, jó lenne nekik is menni. (De nekik most térkövezni kell, most nekik kerítést kell csinálni, nekik most épp új riasztó berendezés kell, mindig van valami, mintha nekünk nem kellene a házra költeni, xarabb házunk van,mint nekik, ha lehet így fogalmazni) Ha megyünk és mesélek direkt nem is reagál nagyon rá soha semmit, érezni hogy irigy ilyenkor. De miért nem opció, hogy egyik évben ne épp betonozzanak és elmenjenek? Csak én nem értem az ilyen hozzállást? Nem az élmények a fontosabbak? Felnő a gyerek mire elmennek.
2023. dec. 15. 23:02
 1/9 anonim ***** válasza:
76%
Újgazdag dicsekedve panaszkodós kérdés.
2023. dec. 15. 23:12
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen, egy névtelen oldalon, itt aztán van értelme dicsekedni :D
2023. dec. 15. 23:15
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg ők annyira azért nem akarnak menni
2023. dec. 15. 23:30
 4/9 A kérdező kommentje:
Én is erre gondoltam már, de akkor minek mondja.. ha azt mondaná, hogy ő utál/nem akar utazni, akkor teljesen megérteném.
2023. dec. 15. 23:33
 5/9 anonim ***** válasza:
97%
Ez az önámítás basszameg.. Kell kell kell kell. Lóf@szt kell. Semmi sem kell. Ők döntöttek úgy, hogy évi 15 milliót elbasznak a semmire ok nélkül, A GYERMEKÜK HELYETT.
2023. dec. 16. 01:34
 6/9 anonim ***** válasza:
32%

Én értem miről beszélsz, és veled értek egyet.

Más a gondolkodásmódjuk, már az értékrendjük, valamiért ők úgy gondolják, hogy ezek a tárgyi dolgok fontosabbak (családi háttér, neveltetés, habitus, sok minden lehet e mögött). Vagy lehet tényleg nem is szeretnének annyira kimozdulni, és ez jó kifogás. Mi jól élünk, teszünk félre is, de mi is inkább költünk élményekre, egymással töltött időre, mint hogy 2 évente legyen mindenből új kütyü vagy minden szobában TV vagy minden ruhánk márkás legyen stb. Inkább utazásra, élményekre vagy olyan szolgáltatásokra (takarítás, ételrendelés) költünk, ami IDŐT ad nekünk, hogy egymással vagy kikapcsolódással töltsük.

2023. dec. 16. 11:43
 7/9 anonim ***** válasza:
Még hogy nem dicsekvés! Még hány topikba írod ki? https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..
2023. dec. 16. 20:21
 8/9 A kérdező kommentje:
Az összesbe. Eleve nem ide akartam, nem is tudom hogy írtam ki először ide, nem is látogatom ezt a témakört.
2023. dec. 17. 13:51
 9/9 A kérdező kommentje:
Hú most elképesztő nyomozó munkát végeztél, kekszet és kockacukrot is kapsz, jövőhéten vár a BRFK, van sok megoldatlan ügyük, csak rád vár.
2023. dec. 17. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!