Mivel másabbak a mai 16-17 évesek, mint a 2011-es 16-17 évesek?
91-es vagyok, nekem középiskolában már volt saját laptopom, de ami nekem nagyon feltűnő, hogy nem bírnak a mai 15-18 évesek kézzel írni. Néhány jegyzet, aztán megy a csipogás, hogy fáj a kezük...
A másik az, hogy nekünk az osztályterem díszítése tényleg díszekkel történt. Ugyanabba az iskolába jár most a legkisebb unokatestvérem, jövőre érettségizik, és náluk a terem díszítése az, hogy lehessen bent mikró meg kávéfőző... Én csak pislogtam, mikor pár éve mondta, hogy minden osztály termében van.
Szerintem nem sokkal. 2011-ben is volt menőzés, felvágás, kiközösítés, tanároknak visszapofázás (nem éppen gettósuliba jártam, de előfordult, bár gimiben kevésbé, általános iskolában több volt a neveletlen gyerek), bár én 2009-ig jártam gimnáziumba, de már akkor is volt okostelefon, de ha nem is az volt a világ közepe, ugyanúgy kinézték akiknek nem menő ruháik voltak, nem voltak extrovertáltak, 15+ évesen már a gyerekek fele piált, cigizett.
Még egyszer, ez nem valami putri volt, hanem akkor a top gimnáziumok között szereplő kéttannyelvű iskola.
Amiben mások, azokat csak a körülmények okozzák, hogy az egész világ más lett. Emberileg ugyanolyan hülyék, mint mi voltunk, és a nagy részük ugyanúgy kinövi majd, nem tudom, miért kellene ennél többet várni tőlük tinédzserként, mikor pont az a jellemző erre a korra, hogy mennek a fejük meg a csorda után, aztán majd valamikor eljutnak oda, amikor már van annyi saját tapasztalatuk, hogy kialakul a normálisabb, felnőtt énjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!