Az angolok miért éreztetik veled, hogy külföldi vagy?
Tehát ha telefonon beszél két angol akkor hallom, hogy tisztelettel viszonyulnak egymáshoz.
Viszont ha én vagy más külföldi beszél angollal telefonon, és meghallják az akcentusunk, akkor leereszkedő, kioktató módba kapcsolnak.
Ezt miért csinálják? Szerintük nem vagyunk ugyanolyan emberek? Idegengyűlölők?
Nekem meg csak jó tapasztalatom van velük, ha valahol érzik azt az arisztokratikus, tisztelettudó stílust, nagyon barátságosak.
A sutyerák átlagmagyarral persze, hogy bunkó módon fognak beszélni.
Nem hinném, hogy angliában is nagy keletje van ennek: ez mögvan még? hejileg? ara? sok. fele. anyadat.
3
“Nekem meg csak jó tapasztalatom van velük, ha valahol érzik azt az arisztokratikus, tisztelettudó stílust, nagyon barátságosak.
”
Arisztokratikus stílus? Vagyis ha fennhordod az orrod, lenézel mindenkit és arrogáns vagy akkor kedvelni fognak?
5
“ Talán mert külföldi vagy?”
Wow ez logikus. Tehát emiatt simán mehet a leereszkedő stílus?
Olvastam, hogy anno az angolok hittek a szociodarwinizmusban, tehát hogy a legmagasabb rendű faj (természetesen ők) exportálja kultúráját más népekhez és őket is asszimilálja a saját kultúrájába és ez természetes. Tehát a gyarmatosítást pozitív nemes dologként élték meg ők.
10
Állj már le! :D
"Kevés primitívebb, butább, erőszakosabb, képmutatóbb nép van, mint az angol."
Butább az van: a magyar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!