Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mikuláscsomagot, mikuláscsokit...

Mikuláscsomagot, mikuláscsokit nektek ki kellett tenni az ablakba? Vagy kiteszitek?

Figyelt kérdés

Valószínűleg nekem is kint volt az ablakban, nem emlékszem, a feleségem viszont állítja, hogy nekik mindig kint volt és nekünk is ki "kell" tenni (veszünk egymásnak ajándékot), az okát viszont nem tudta megmondani.

Ha ti így tesztek, miért?

2023. dec. 5. 10:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
92%
Sosem kelet kiraknom. Hozzánk házhoz jött a Mikulás a postás Simsonjával és a lányára nagyon hasonlitó krampusszal.
2023. dec. 5. 10:42
 2/16 anonim ***** válasza:
82%

Azért, mivel van egy olyan eltrejedés is, hogy a mikulás az ablakba rakja a csomagot a csizma helyett.

Ez ugyanúgy egy szokás, ami abba ment át, hogy a kapott csomagot ki is teszik az ablakba az emberek, amit kézbe kapnak, mtuatva, hogy ott már járt a mikulás (és szépen is mutat az ablakban).

Ameddig el nem telik az ünnep addig nem bonthatod fel, az ablakban kell lennie.

2023. dec. 5. 10:45
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Szent Miklós legenda nyomán mi is az ablakba kaptuk a Mikulás csomagot gyerekkoromban.

[link]

2023. dec. 5. 10:50
 4/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Második, tőled kérdezek még, az utolsó mondatra: miért?

2023. dec. 5. 10:56
 5/16 anonim ***** válasza:
43%
Mit nem értesz, de őszintén...?
2023. dec. 5. 11:02
 6/16 anonim ***** válasza:
86%
Hát mivel hagyomány, hogy az ünnep végéig kint kell lennie.
2023. dec. 5. 11:02
 7/16 A kérdező kommentje:
Igen, arra voltam kíváncsi, hagyomány-e. Ezt nem értettem, de őszintén.
2023. dec. 5. 11:04
 8/16 anonim ***** válasza:
40%
LoL
2023. dec. 5. 11:29
 9/16 anonim ***** válasza:
Nem, mindig a helyén volt, és oda érkezett az aji a Mikulástól reggelre :D
2023. dec. 5. 11:57
 10/16 Metionin ***** válasza:
100%
Igen, nálunk is ablak volt, a cipős dolog csak a mesékből volt ismert. Elvileg azért kellett kirakni, hogy lássák az utcáról, hogy járt a Mikulás. Engem gyerekként nagyon bosszantott, eleve nem hittem benne mint ilyen csodalény, csak tudtam, hogy hagyomány és tök rossz volt, hogy amikor az oviban meg a suliban ideadták a csomagot, nem nyithattam ki, hanem haza kellett vinni bontatlanul, hogy anyám kitehesse az ablakba, mert mitszólnak ha nincs kint, mindenki tudja, hol van gyerek és ha nincs kint csomag akkor jaj mit fognak mondani :D ilyen baromságot :D persze sokam megették már a suliban, gondolom az ő anyjuk nem volt erre rágyógyulva (vagy kaptak otthon is, amit kitettek).
2023. dec. 5. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!