Csak az unalom miatt érdemes-e egy kapcsolatot feladni? Minden kapcsolatból így eltűnik a varázs?
30 év körüli vagyok, a barátom szintén. Anyukám szerint, ha amúgy jó a kapcsolatunk akkor nem érdemes feladni azért, mert unalmas a kapcsolatunk, ha amúgy más probléma nincs.
De annyira rossz érzés nekem, hogy elmegyünk valahova pl étterembe, csak unottan néz rám, és közben a telefont nyomkodja, nagyon nem is beszélget velem, semmi.
Nem tudom mi lenne ha együtt élnénk, mert azt sem élvezetes vele, ha csak a szobámban vagyunk sem, mert akkor sokszor csak alszik mellettem, mert ő fáradt, vagy tv-t nézi, vagy a telefont nyomkodja.
Próbáltam vele erről beszélni, de semmi változás nem történt.
Vagy minden kapcsolat ilyen, és egy idő után elmúlik az újdonság varázsa?
Az ellaposodott kapcsolatok sem vezetnek jóra. Eltűnik az intimitás, az izgalom érzése és eltűnik az összetartozás érzése. Erre jó az, ha tudtok együtt programokat szervezni, pl csak elmentek sétálni egyet, közben beszélgettek a közös terveitekről. Vagy társasoztok otthon, elutaztok, bármi, csak legyen valami, ami összehoz titeket és egymásra koncentrálhattok.
Az is szomorú, ha esetleg már nincsenek közös céljaitok, mert az viszi előre a kapcsolatotokat.
Mindenképpen beszélj vele erről, hogy neki mik a tervei a jövőre nézve. Egyeztessétek össze, hogy ki mit szeretne. Mondd el neki, hogy te több közös programra és figyelemre, több minőségi időre vágysz. Mondd el neki, hogy te mit szeretnél a jövőben (pl. összeköltözni, többet utazni együtt, eljárni együtt edzeni stb.) Tartsd magad ahhoz, amit elmondtál neki. Soha ne add lejjebb annál, mint amit szeretnél, különben boldogtalan leszel. Hallgasd meg őt is, és ha nagyon különbözően látjátok a dolgokat vagy semlegesnek látod ebben, akkor érdemes megfontolni a szakítást. Lehetséges, hogy egy kis külön töltött idő ráébreszt majd benneteket arra, hogy mit is szeretnétek. Lehet, hogy ő is csak beleszokott ebbe a helyzetbe, megszokta, hogy semmit sem kell tennie érted. Ezt ne hagyd neki, igen is közöld vele, hogy te többre vágysz ennél. Ha megérti, remek, ha nem, és esetleg neki nincs igénye több kapcsolódásra, akkor szerintem jobb hagyni ezt az egészet. Fiatal vagy még, ne engedd, hogy az egész életed így teljen el.
Ha esetleg belemegy, és azt mondja, hogy szeretné a kapcsolatotokat színessé tenni, akkor adj neki időt és nézd meg, mennyit tesz is érte. Mondani csak egy dolog, kérdés, hogy valóban változtattok-e. Mindketten kelletek ehhez.
Biztosan nem lesz könnyű, ha esetleg ő nem hajlandó már tenni a kapcsolatotokért, de hidd el, te önmagadnak is színessé tudod tenni az életed és idővel lesz melletted olyan ember, aki szintén arra vágyik, mint te. Nem érdemes benneragadni egy olyan kapcsolatban, ahol nem érzed, hogy fontos vagy, ahol nem figyelnek rád, ahol nem tesz a másik fél azért, hogy a kapcsolat boldog, élményekkel teli és kiegyensúlyozott legyen.
Elég időt töltünk külön, mivel csak hétvégente találkozunk.
"Erre jó az, ha tudtok együtt programokat szervezni, pl csak elmentek sétálni egyet, közben beszélgettek a közös terveitekről. Vagy társasoztok otthon, elutaztok, bármi, csak legyen valami, ami összehoz titeket és egymásra koncentrálhattok.
Mondd el neki, hogy te több közös programra és figyelemre, több minőségi időre vágysz. Mondd el neki, hogy te mit szeretnél a jövőben (pl. összeköltözni, többet utazni együtt, eljárni együtt edzeni stb.)"
Ezekről beszéltem neki, de nem történt változás. Én hiába szeretnék tenni, ha ő nem. Bár azt nem gondolom, hogy 30 év körüliként már annyira fiatal lennék, azért már nem 20 éves vagyok,.
Pedig 30 körüliként is fiatal vagy. Addig jó, míg nem születik egy gyerek egy ilyen kapcsolatba. Nem én vagyok az, aki megmondja, mit csinálj, de én a helyedben biztosan nem maradnék vele. Az előző válaszban leírt okok miatt.
Sajnos az ilyen kapcsolatok, ha nem tesznek érte, nagy eséllyel csúnyán végződnek. Félrelépés, eltávolodás, akár meg is fogjátok gyűlölni egymást. Mit vársz tőle, ha még beszélgetni sem tudtok egy jót, ha nem figyel rád igazán? Sok jó nem származik ebből. Mi lenne, ha együtt is élnétek? Ha már így is unjátok egymást. De a te döntésed, hogy vele maradsz. Akkor arról már nem csak ő fog tenni, hogy rossz a kapcsolatotok. Hiszen te vagy az, aki vele maradtál annak ellenére is, hogy semmi sem változik jó irányba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!