Vajon velem lehet a baj? Hogyan lehet higgadtnak maradni, ha feldühít valami?
Mostanában nagyon sokszor feldühítenek az emberek. Nem szoktam általában könnyen észrevehető jelét mutatni, de sokszor már az arcizmaim, kezeim is remegnek, pulzusom felmegy és fogamat csikorgatom mérgemben. Van hogy még edzés után is mérgelődöm, másnapra felejtem el csak a dolgot.
Általában akkor, ha valamit igazságtalannak érzek vagy nem olyan stílusban szól hozzám valaki vagy a hangnemmel van bajom és olyankor "védekező" üzemmódra vált az agyam egyből.
Azon gondolkozom, hogy vajon csak nekem nem adják meg a tiszteletet sokszor, mert hogy velem ezt úgy is meglehet csinálni? Értem én, hogy lehet fáradt vagyok stb, de ebben mások keze is sokszor benne van, rám sose mondják, hogy másoknak nem adom meg a tiszteletet, de fordítva ez nincs így. Meg ez egy ilyen ördögi kör is tulajdonképpen, mert ha már egyszer feldühít valaki, akkor már lehet legközelebb nem olyan hangnemben fogok vele én sem beszélni.
Na meg az élet sem fair, sok befolyásomon kívül álló dolog van ami feldühít, de nem is az a lényeg, hogy mikor min kapom fel a sz*rt, hanem arra vagyok kíváncsi, hogy más is érezi meglehetősen sokszor így magát mostanában vagy esetleg én vagyok csak hirtelen haragú? Van rá mód, hogy megnyugodjak és ne produkáljak a fent felsoroltakhoz hasonló reakciókat? Odáig még szerencsére nem jutottam el, hogy kiabáljak vagy csapkodjak, verekedjek.
Boxzsákot javaslok. A mozgás is segít, meg konkrétan amikor ütöd a zsákot, az is már magában feszültséglevezető.
Az emberek nagyobbik része pedig önző, kétszínű, kihasználós érdekember. Szóval ezen kár is rugózni. Ilyenek voltak, ilyenek is maradnak. Tisztelet pedig leginkább csak annak jár, aki megadja.
Én általában nagyon úrinő vagyok, átlátok mas parasztságán es csak mosolygok
De előfordul ritkan, hogy en sem vagyok jó passzban es akkor az illető megkapja a magáét!
Peldaul ma voltam Lidl ben es mar volt nalam egy zacskó egy masik kajaüzletből de eddig ilyen esetben sose állítottak meg, hogy átkutassák, de ma a kasszás egy férfi rámkérdett, egy rosszalló gyanakvó stílusban hogy mi van abban a zacskóban? Mikor fizettem a kasszánál a masik zacskót is feltettem a szalag mellé
Nem a kérdés idegesített, hanem a stílus, ahogy kerdezte. Erre lazán odadobtam neki a neccet, pont előtte landolt. Ideges lett, hogy azert ne dobjam stb. Beletúrt es kivett egy üdítőt hogy ezt hol vettem? Mondom neki h mi van meg azt se tudod nektek milyen árutok van mert ez nálatok nincs! De hogy kéri a blokkot. Megmutattam neki. Mert nem dobtam el .
Na mondom neki, fújj ki, lélegezz ne stresszelj
Lattam rajta h nagyon ideges volt. Tenyleg nagyon idegesek az emberek, ha ugyanazzal az éremmel fizetsz nekik es ugyanabban a stílusban! Nagyon tudnak csodálkozni hogy hat hi hu hó miert vagy te is paraszt, ha előbb volt az de neki joga van, neked meg nincs
Köszönöm szépen a válaszokat!
#1: Csak az a baj, hogy egy haverommal megyünk hetente háromszor kondizni és valami küzdősport már nem férne bele szerintem. A havi bérlet így is 14 eFt és egy csomó időt így is elvesz. De igazad lehet, egy küzdősport biztos hasznos lehet önvédelem szempontjából és önbizalomnak is jót tesz.
#3: Nekem volt hasonló a napokban, csak a Sparban, de ott én voltam ott a "hibás", mert ugye késő volt nagyon és kondi után mentem, elfelejtettem felcímkézni - fogalmam sincs amúgy hogy mi akar az lenni vagy hogy mondják rendesen, mert sose járok oda csak nagyon ritkán - a zsemléket és erre leb*szott az eladó csaj. Most nem tudom, ebben a helyzetbe mi lett volna a helyes az én részemről azon kívül, hogy mondom, hogy bocsi, de az ő részéről biztos nem ez a hangnem, nem a p*csájából rángatott ki.
Nem tudom, ha én vagyok esetleg a "hibás", mert figyelmetlen voltam stb, de a másik nem úgy szól nekem oda, szerintetek akkor annak ellenére, hogy igaza van én is visszaszóljak azért? Ti hogy szoktatok ilyen szituációt kezelni? Azért nehogy már az ember ne tudjon hibákat véteni...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!