Szerintetek is átverték a rokonomat?
A rokonom aki Magyarországon él, vele történt a következő dolog.
Egy autó alkatrészt akart beszerezni és a magyar határhoz közel a szlovák oldalon talált egy autószervizt, amit a neten keresett ki, Győrhöz közel, mert szokott oda járni a testvéréhez látogatóba 180 km-ről, így gondolta felkeresi majd a szervizt a túloldalon.
A Messengeren váltott pár mondatot a szervizzel, aztán volt oda hozzájuk és megegyeztek 57 ezer forintban, ennyi az alkatrész ára.
A szervizes pasi, aki állítólag a főni, kérte előre a pénzt, amit a rokonom oda is adta készpénzben. Csak ketten voltak az irodában. A rokonom még felajánlotta a javítási költséget is, hogy azt is kifizetné előre, ami 34 ezer forint lett volna, de a pasi mondta, hogy nem kell és majd akkor ha meg lesz az alkatrész és ha beszereli.
Azt tudni kell a rokonomról, hogy egy nagyon becsületes, közvetlen ember 62 éves. Sokszor megbízik másokban, ami ebben az esetben is.
Utólag mondta hogy annyira közvetlen volt a szervizes pasi is, hogy nem kért tőle semmilyen elismervényt, még a nevét sem kérdezte meg, csak a cég nevét tudja. Bár a felesége visszaküldte a rokonomat a parkolóból, hogy adjon legalább valami elismervényt, de a szervizes pasi mondta hogy tök felesleges, mert ő nagyon megbízható stb.
Azóta eltelt majdnem 3 hét. A szervizes pasi nem reagál a mobil hívásokra, sem sms-re, sem a Messengerre. Süket-néma üzemmódra kapcsolt.
Tegnap felajánlottam a rokonomnak, hogy van egy másik Facebook profilom és onnét ráírok kamuzva, ha vállalnak javítást egy Audi automata váltóját.
A szervizes pasi azonnal reagált a Messengeren, hogy mi a probléma a váltóval, mik a tünetek stb. !
Szóval akkor a pasi él és virul!
Ennyi a történet. Szerintünk a pénz már elúszott.
A rokonom fog menni a testvéréhez december elején, akkor elmegy a szervizbe, de viszi magával a fiát, mert már tart tőlük, de nem akar balhét és még mindig bízik abban, hogy csak egy véletlen félreértés az egész és egyszerűen csak sok a dolguk... Azt mondja nem egy égbekiáltó összeg, de bosszantó hogy kihasználják mások közvetlenségét.
Utólag tudják hogy nagy felelőtlenség volt adni pénzt egy vadidegen szlovák állampolgárnak. Egyébként magyarul beszéltek.
Nincs semmi bizonyíték a pénz átadásáról, sem élő tanú, sem kamera, így hiába is vinne oda egy hadsereget, bizonyíték hiányában elesett az ügy.
Szerintetek is ugye a pénz már elúszott??
Bocsi hogy hosszú voltam. :)
Nem értem az egész szituációt.
Ahányszor alkatrészt szereltek be az autómba, otthagytam az autót, a szerelő megrendelte és beszerelte az alkatrészt, majd szólt, hogy kész van. És akkor fizettem, amikor mentem az autóért.
És (ha nem útközben robbant le az autóm) mindig lakóhelyemen kerestem szerelőt. Mi értelme otthonomtól 180 km-re keresni szerelőt?
Arról nem is beszélve, hogy ha nem most vette élete első autóját, akkor lakóhelyén már bejáratott szerelőjének kéne lennie, akihez SZOKTA vinni az autót. Miért nem oda vitte most is?
Örülök, hogy olyan jómódban él, hogy 57e Ft kidobott pénzt ő ilyen könnyen elkárolna, de a jómód mellé észt kevesett kapott a jó Istentől.
Az autó vonóhorogjáról van szó.
Ne légy ennyire irigy, mert tőled valaki jobban él.
"Az autó vonóhorogjáról van szó.
Ne légy ennyire irigy, mert tőled valaki jobban él."
Unalmas volt az éjszakád, kérdező, azt látom. Alighanem az egész mesét azért írtad ki, hogy irigynek nevezhesd azokat, akik rácsodálkoznak a kérdésben olvasható hülyeségre. Nem tudom, hány éves vagy, de ahogy írták már előttem: aki nem a múlt héten vette élete első autóját, van egy megszokott szerelője, vagy ha nincs, akkor sem csak és kizárólag az otthonától 180 km-re talál valakit, aki felszerel egy VONÓHORGOT a kocsira...
3
Nincs.
4
Te beteg vagy és kész.
Minek érdekelnek téged a körülmények, hogy ki hol szerelteti az autóját? Mit izgat ez téged?? Nem is ez a kérdés lényege!
Az sem ugrott be, hogy talán azért ott veszi a vonóhorgot mert kb. 40%-al kedvezőbb árral jut hozzá??
Megáll az ember esze az ilyen megmondó emberkéktől!
Minden kérdésnél vannak agyrém emberek!
5: "Az sem ugrott be, hogy talán azért ott veszi a vonóhorgot mert kb. 40%-al kedvezőbb árral jut hozzá??"
Az sem ugrott be neki, hogy ha a szokásos árakhoz képest ennyivel olcsóbb valahol, akkor ott valami nem stimmel?
Én nem is ilyen átverésre gondoltam volna, hanem, hogy olyan gyenge anyagot vagy olyan ügyetlen módon szerelnek oda, hogy egyszer csak vontatás közben leszakad és balesetet ill. tetemes anyagi kárt okoz.
Az autószerelés valamennyire bizalmi kérdés, mert ha elcseszik, akkor abból nagy anyagi kár, de akár baleset is lehet.
Épp ezért ha van egy bejáratott szerelőm, aki elmondja, hogy vonóhorgot X Ft-ért szerelne föl, akkor nem érdemes az ország túlsó végén megkeresni random idegent, aki gyanúsan olcsón megcsinálná.
Legyen ez tanulság, hogy aki minden határon túl a lehető legolcsóbb megoldást keresi, az hasonló módon ráfizethet. Csodálom, hogy 62 évesen nincs ennyi élettapasztalata.
Már jelentkezett a szerelő, betegállományban volt. Jövő héten fogják szerelni az autót.
Köszi a válaszokat és a rosszindulatú összeesküvési elméleteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!