Miért nem semmisitik meg a tiktokot?
Valami borzasztó hogy mi folyik a tiktokon...
Rengeteg értelmes és intelligens embert szipant be és ez a legrosszabb,hogy mennyi mindenre tudnák vinni az életben de leépitik saját magukat a tiktokkal.
Most a semmirekellő livos,gyűjtögető,táncolos emberekért nem kár,de ott van a másik réteg,akiért pedig kár.
Mit gondoltok erről,ha esetleg ezzel kapcsolatban van valami tanulmány /cikk,
belinkelnétek?🙏
#1: a pár másodperces formátum miatt nagyon kis időablakba kell minél több információt szorítani, és ehhez minél több ingert társítani. Arra vezetékeli át az agyat, hogy eldobj mindent ami 5-10 másodpercen belül nem köt le, és ad egy újabb ingerlöketet. Nagy mértékben rontja a koncentrációt, türelmetlenné és impulzusfüggővé tesz.
Valamint arra, hogy ezt az impulzust folyamatosan fenn kell tartani, így órákon át tudod pörgetni egymás után a videókat, amivel az ingerküszöböd folyamatosan felfelé tolódik, az oldalon töltött idővel együtt. Érdektelenné válsz az olyan dolgok iránt, ami nem ennyire intenzív élményt ad, és a felpörgetett, elhadart, színes-szagos dolgok után a valóságba nem vágysz már vissza.
"Rengeteg értelmes és intelligens embert szipant be"
Ez nem igaz. Értelmes és intelligens ember tudja kontrollálni, hogy mennyit használja. Nálam pl fel sincs telepítve.
Amúgy meg azért, mert ez magántulajdon és dollármilliókat hoz a tulajdonosának. ha azt mondaná neked valaki, hogy lerombolja a házadat és a vállalkozásodat/munkahelyedet, akkor gondolom te se örülnél neki.
Sajnos épp hogy az intelligencia nem egyenlő hogy tud kontrollálni magad.
Több ezer pszichológus dolgozik/dolgozott azon hogy minél jobban beszipantsa az embereket az alkalmazás.
Nyilván baromira megkeresik magukat,de ennyire lszrják hogy az emberek,fiatalok jó részének milyen kárt tesznek ezzel?Pláne ilyen nyilvánosan.
A fiatalokra valóban káros hatással van, ezt aláírom, a fiamnak nem is engedtem telepíteni.
Én nagyon ritkán pörgetem, és akkor sem sokat, van sokkal jobb elfoglaltságom is.
#8 uh ezeket az információkat nem tudtam,köszii hogy írtál.
Azért ez durva,pláne hogy nekik totál másról szól náluk a tiktok.
Ennek nagyon rossz vége lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!