Más országokban is ilyen erős fűtés van, meg 23-24 fokban már pulcsiban fáznak az emberek?
Meg kell, hogy mondjam, hogy a tavalyi, rezsiválságos telet nagyon éltem.
Most ismét nyári hőség mindenhol...
A munkahelyemen általában pólóban vagyok.
Otthon horror.... 4 radiátor van teljesen elzárva, a fürdőben direkt nem, a konyhában nem tudtam (már lecsavartam a gombját és fogóval is próbáltam).
A bejárati ajtó felett kis bukóablak állandóan nyitva és amúgy huzatos lakás, ahol MINDEN nyílászáróm húz.
Na így van 23 fok, ha nem 23,5, de volt már 24 is.
Igen, van fogalmam, hogy csukott nyílászárókkal, bekapcsolt radiátorokkal mennyi lenne, mert pár éve még nem egyedül laktam.
26-27 fok. De tényleg annyi, nem túlzok.
Miközben mindenhol, de mindenhol írják, hogy az alvás 20 fok alatt egészséges, de a nappali élet is 20-22-ben.
Mi egészségtelen és mi pazarlás ez a hőség...
Csehországban, Ausztriában, Németországban stb is a 25 fokra vagy annál melegebbre való fűtés a szokásos?
Nálunk VÉGRE most van normális fűtés, végre konstans 21-22 fok idebenn.
Még egy hete is bszom hideg volt, mert reggel 9 este 10 között nem fűtöttek :( (panel), holott odakinn már 6-8 fok maximumok. :D Szánalmas. Aztán szóltak nekik, hogy ez azért nem járja.
Nem akarok bunkó lenni, de akik 24 fok alatt fáznak, meg 18-19 fokot kevésnek érzik, ott azért vannak gondok fejben vagy testben. Vagy egyszerűen csak nem öltöznek fel normálisan.
Van egy kolléganőm, aki képes 24 fokra befűteni az irodát hősugárzóval, a főnököm szokta kikapcsoltatni vele, mert már csurog rólunk a víz. Ő ezt szereti..lengén öltözik, gyalog nem megy sehova, otthon náluk 24 fok van.
Nem lehet, hogy a magyarok kicsit hisztisek?
Azért 18-19 fok és 24 fok között oltári nagy különbség van.
Egy irodai munkához a megengedett minimum egészséges hőfok 20-22 fok.
Jogszabályok vannak arra, hogy miket kell egy munkáltatónak minimum betartania.
"Erre tekintettel a munkahelyi hőmérsékletnek szellemi munka esetén 20-22°C -ot, könnyű fizikai munka esetén 18-20°C-ot, közepesen nehéz fizikai munka estén 14-18°C-ot, míg nehéz fizikai munka esetén 12-14°C-ot kell elérnie."
"Az irodai helyiségek, terek hőmérsékletét a szociális és családügyi valamint az egészségügyi miniszter 3/2002-es, a munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről szóló, együttes rendelete - szabályozza. Néhány érdekesebb kitétel:
Szellemi munka esetén 21-24 Celsius fok közötti irodai hőmérsékletet kell a munkáltatónak biztosítania. Ülő munka esetén a padlótól fél méter, álló munka esetén 1 méter magasságban lehet ennyi a hőmérséklet."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!