Vajon néhány évtized múlva visszajön az a szokás, hogy a fiatalok újra szülőkkel járnak szórakozni?
45 éves vagyok, amikor óvodába jártam már volt olyan, hogy együtt kellett mennem a testvéremmel (1 évvel, fiatalabb nálam). Ma ez elképzelhetetlen. Általánosba már együtt jártunk a tesómmal, a szüleink nem kísértek el.
Most egy olyan környéken élek, ahol van a közelben egy általános iskola és egy középiskola is. Amikor ideköltöztünk (20 éve) még akkor is sokan egyedül jártak iskolába, szülők nélkül. Mostanában azt látom, hogy az általános iskolába minden gyerek a szüleivel jön-megy, sokakat még a középiskolába is kísérgetnek.
A nagyszüleim mesélték, hogy a szüleikkel jártak szórakozni (bálba)
22 éves vagyok. Szoktam a szüleimmel is szórakozni, pl társasozásra közösen menni vagy ilyesmik (külön élek a párommal, ráadasul messze tőlük, de szívesen látogatom őket és szórakozom velük).
Az viszont nem hinném, hogy jó, ha a gyerek csak a szülők jelenlétében szórakozhat. Persze visszatérhet.
Azert az iskola es szorakozas/balba menni nem ugyanaz. Elobbire a torveny kotelez.
Plusz a kozlekedes es a biztonsag koszonoviszonyban sincs a regi idokkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!