Egy nemesi családban egy gyerek az Antal nevet kaphatja? Szerintetek illik az Antal név egy herceghez?
Sztem ez a név eleganciát, komolyságot, határozottságot, sugal.
Szerintetek?
5-re:
Pontosabban: egy hercegi családban inkább a rokonságon belül beszélnék ezt meg, nem pedig ismeretlen, nyilvánvalóan nem nemesi rangban levő idegenek véleményét kérdeznék.
Ja, és nemesi családokban nagy jelentősége van annak is, hogy a felmenőket hogy hívták. Ha pl. volt egy Antal nevű felmenő, akit sokra tartanak, szívesen adják az Antal nevet. De ha egy olyan Antal volt a családban, aki szégyent hozott rájuk, akkor kerülnék.
"Ettől függetlenül, egy család tudhatja magáról, hogy ő nemesi származású."
. Nemesi százmazás és nemesnek lenni két különböző dolog.
A kérdés az volt, hogy a kifelé mutatott képpel konzisztens-e az, hogy a gyereket Antalnak hívják. Mivel - magyar - társadalom számára irreleváns egy családban a nemesi származás, ezért teljesen mindegy, anyuka hogyan becézi apukát a hálószobában.
Sokan nem a kérdésre válaszoltak, a párom nemesi származású, bár ninccs hercegi címe nyilván.
Csak kíváncsi voltam hogy más véleménye szerint illik az Antal név egy nemesi származású férfihoz, A herceget csak azért írtam mert A családon belül hercegi címe lesz…
Azok válaszát várom akik válaszolnak is a kérdésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!