Bunkóság este írni messengeren?
Újabban sokat olvasom ezt, pl fodrászok, tanárok, körmös kiírja,hogy neki este írkálnak, úristen.
Eddig bennem ez fel se merült hogy valakinek ez gond.
Telefonálás más nyilván, de a messenger egy 0-24 kommunikáció nekem, és mindenki válaszol mikor tud, úgymond egy modernebb email.
Tényleg ennyire gáz este írni pl egy időpontfoglalás vagy tortarendelés miatt? Én késő este érek rá írni
Az a baj, hogy a technika gyorsabban fejlődik, mint ahogy a nagy átlag azt megtanulná kompetensen használni. A többség azt hiszi, hogy ami egy eszközön, vagy szolgáltatásban az alapértelmezett beállítás, az megváltoztathatatlan, és persze ezzel együtt azt is gondolják, hogy mindenki másnak kellene hozzá igazodnia. Odáig már nem jutnak el, hogy az értesítéseket ki is lehet kapcsolni, vagy le is lehet némítani. Azt hiszik, hogy ez ugyanolyan, mint a telefon. A vicc az, hogy egyre többen az e-maileknél is kifogásolják, hogy "mégis hogy van pofájuk éjszaka e-mailt küldeni, amikor én alszom?" Azt már sci-fi nekik megérteni, hogy az ő felelősségük és joguk beállítani, hogy az eszközük miről küldjön értesítést, és miről ne.
"Óvónőkkel is messengeren kell nekünk kommunikalni."
Ez meg az agybaj a tetőfokon. Eleve már ott problémás, hogy senki nem köteles Fb-ra regisztrálni. A másik dolog: szintén nem köteles senki a magánszféráját a munkával keverni.
Oké, de telefonszámot tartani se kéne hogy “kötelező” legyen (azért még fizetni is kell, a messengerrel ellentétben), sajnos mégis kvázi az.
Vagy akkor mert én szolgáltatok, egész éjjel álljak készenlétben? Mi a fsz? Van munkaidőm, ugyanúgy, mint másnak ;), tessék akkor keresni.
Apám fűtésszerelő, sohasem vette fel este öt után, mert az az idő, a gyerekeké és a családé, nem Kispistáé.
Érdekes, aki akarta mégis elérte, ugyanis minden nap volt munkája ;)
#22 "Oké, de telefonszámot tartani se kéne hogy “kötelező” legyen"
Nem is az. A munkavégzéshez szükséges eszközöket a munkáltató köteles biztosítani. (Egyébként: igen, a Messenger ingyenes, de az eszköz, amin használod, már nem az...) És munkaidőn kívül nem is vagy köteles még csak bekapcsolva tartani sem a telefonodat. Még akkor sem, ha pedagógusról van szó. Tudom, az némileg speciális munkakör, mert van a munkának egy helyhez nem kötött hányada, amit jellemzően az otthoni felkészülés, és a különböző, munkaidőn túli rendezvények fednek le, de még így sem köteles senki éjjel-nappal rendelkezésre állni. (Vagy ha igen, azt már ügyeletnek hívják, és külön díjazása van.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!