Jogos érzés, hogy nagyon szeretnék sietve elérni valamit az életben 27 évesen?
Jogos vagy nem jogos, ha abbahagyod, akkor sem fog sietve gyűlni a pénz csak úgy, hipp-hopp, vagy igen?
Az msc nem csak 2 év max? Az nem olyan sok idő. Közben munka nem megoldható?
Pszichoszomatikus tüneteim vannak, és minden nap halálra aggódom magam. 2 éves az igaz, de nappali tagozat. E.ü. gondjaim is fizetősek lennének, főleg hogy most nem tudom, hogy mi pszichés, és mi nem. Ebben a korban már jönnek a fix kiadások, és egyre szorongatóbb. Bosszantóan keveset keresek, hiába próbálok türelmes lenni, és a diákhitelem már így is felduzzadt az alapképzés alatt. Ezzel nem lehet konkrét módon elhelyezkedni, inkább csak az önbecsülésem miatt akartam megcsinálni, illetve a kapcsolatok miatt. Az 5-ös válaszolónak üzenem, hogy nem szeretnék a testemből élni, ez soha nem történhet meg.
Olyan érzésem van, mintha áramot vezetnének a testembe, folyamatosan szorongok, az egész testem feszül, mert közeleg a félév és döntenem kell.
Ebben az esetben lehet azzal jársz a legjobban, ha passziváltatsz. Nem feltétlen kell egyből végleges döntést hoznod semmiről. Az egyetemen nincs pszichológiai tanácsadás? Hosszú szokott lenni a várólista, de a semminél lehet jobb.
Átérzem amúgy a problémáidat, hasonló cipőben járok én is. Pont 27 vagyok én is és nálam is elhúzódott az egyetem, ami közben részmunkaidőből tartom el magam.
Már beszéltem pszichológussal, ő azt mondta nem sok idő, csináljam meg az egyetemet, nem tudott objektív maradni. Azt tudom, ha passziváltatok, akkor bukom a félévet, és akkor inkább nem pazarolnám az állami helyem. Azért, mert 3 évem van még ingyen, ha ezt bukom akkor, 2,5 év marad, akkor vagy csak ez a 2 éves fér bele, vagy vagy csak 1 év tanári. Ezt akkor végleg el kell engednem mert megfizethetetlen az önköltséges formája.
Szakmunkán is gondolkodom, hogy ezt a stresszt elengedjem. Csak az egyetem, amibe már ennyi energiám van, nehéz hagyni. Ez inkább a kérdés lelki oldala, nem az anyagi.
Az én értékrendembe nem fér bele, hogy pénzért csináljak bármilyen 18+os szolgáltatást. Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!