Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Jogos érzés, hogy nagyon...

Jogos érzés, hogy nagyon szeretnék sietve elérni valamit az életben 27 évesen?

Figyelt kérdés
Emiatt abba akarom hagyni az Msc-t és pénzt gyűjteni, mert ez az állapot teher a számomra.
2023. nov. 11. 15:45
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
Nem igazán értem mi van most. Ha megvan az msc, akkor már elértél valamit nem? Vagy valami konkrét célt akarsz elérni és ezért abbahagyni?
2023. nov. 11. 15:53
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Inkább hangzik kifogásnak, hogy otthagyd az egyetemet. Hosszútávon kicsi rá az esély, hogy megérné otthagyni csak azért, hogy hirtelen dolgozz valamit. Amit most tudsz csinálni, azt jövőre is fogod tudni.
2023. nov. 11. 16:58
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Jogos vagy nem jogos, ha abbahagyod, akkor sem fog sietve gyűlni a pénz csak úgy, hipp-hopp, vagy igen?

Az msc nem csak 2 év max? Az nem olyan sok idő. Közben munka nem megoldható?

2023. nov. 11. 17:00
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne kapkodj, fiatal vagy még. Szerintem mostmár ne hagyd ott, amit elkezdtél. 27 évesen még előtted az élet.
2023. nov. 11. 17:37
 5/9 anonim ***** válasza:
51%
Az érzés jogos, félbehagyni egy MSc-t azonnali anyagi célokért baromság. Mindösszesen 2 év, ha már benne vagy, akkor még kevesebb. Lényegesen nagyobb előnyöd lesz a befejezésből pár éven belül, mint az azonnali igények. Ha annyira kell a pénz azonnal, akkor rakd fel magad a rosszlányokra (igen, ha pasi vagy akkor is), aztán meglesz az az azononnali pár százezer, ami kell az új iphone-ra vagy hasonlóra pár alkalom alatt és még a sulival is össze lehet egyeztetni
2023. nov. 11. 19:58
 6/9 A kérdező kommentje:

Pszichoszomatikus tüneteim vannak, és minden nap halálra aggódom magam. 2 éves az igaz, de nappali tagozat. E.ü. gondjaim is fizetősek lennének, főleg hogy most nem tudom, hogy mi pszichés, és mi nem. Ebben a korban már jönnek a fix kiadások, és egyre szorongatóbb. Bosszantóan keveset keresek, hiába próbálok türelmes lenni, és a diákhitelem már így is felduzzadt az alapképzés alatt. Ezzel nem lehet konkrét módon elhelyezkedni, inkább csak az önbecsülésem miatt akartam megcsinálni, illetve a kapcsolatok miatt. Az 5-ös válaszolónak üzenem, hogy nem szeretnék a testemből élni, ez soha nem történhet meg.

Olyan érzésem van, mintha áramot vezetnének a testembe, folyamatosan szorongok, az egész testem feszül, mert közeleg a félév és döntenem kell.

2023. nov. 11. 20:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Ebben az esetben lehet azzal jársz a legjobban, ha passziváltatsz. Nem feltétlen kell egyből végleges döntést hoznod semmiről. Az egyetemen nincs pszichológiai tanácsadás? Hosszú szokott lenni a várólista, de a semminél lehet jobb.

Átérzem amúgy a problémáidat, hasonló cipőben járok én is. Pont 27 vagyok én is és nálam is elhúzódott az egyetem, ami közben részmunkaidőből tartom el magam.

2023. nov. 11. 20:49
 8/9 anonim ***** válasza:
#6: Akkor meg levelező és valami értelmesen fizető munka. Ha az alapszakod eleve jó volt, mert nyilván az volt, azért csak egotrip az MSC, akkor el tudsz helyezkedni szakmában jobb pénzért, mint most a feltételezhető diákmunkával a nappali mellett. Pénzt akarsz, azonnal, a mai világban a testedből ezt nagyon könnyen megteheted. Tetszik vagy nem, nem lehet elmenni az opció mellett, mikor ilyen helyzet merül fle.
2023. nov. 11. 21:05
 9/9 A kérdező kommentje:

Már beszéltem pszichológussal, ő azt mondta nem sok idő, csináljam meg az egyetemet, nem tudott objektív maradni. Azt tudom, ha passziváltatok, akkor bukom a félévet, és akkor inkább nem pazarolnám az állami helyem. Azért, mert 3 évem van még ingyen, ha ezt bukom akkor, 2,5 év marad, akkor vagy csak ez a 2 éves fér bele, vagy vagy csak 1 év tanári. Ezt akkor végleg el kell engednem mert megfizethetetlen az önköltséges formája.

Szakmunkán is gondolkodom, hogy ezt a stresszt elengedjem. Csak az egyetem, amibe már ennyi energiám van, nehéz hagyni. Ez inkább a kérdés lelki oldala, nem az anyagi.

Az én értékrendembe nem fér bele, hogy pénzért csináljak bármilyen 18+os szolgáltatást. Ez van.

2023. nov. 11. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!