Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak én utálom amikor megkérdi...

Csak én utálom amikor megkérdi valaki hogy ráérek e de nem mondja miért ?

Figyelt kérdés
Pl valaki kérdi mit csinálsz szombaton, vagy ráérsz e szombaton. Ugye általában valami segítség miatt stb. Na ez alapból nem szép dolog mikor nem közli hogy miért, de aztán ha visszakérdezek hogy miért kérded és erre az a válasz hogy "De ráérsz e" na akkor az idegtől szétrobbanok, nem egy ilyet hajtottam el hogy kopjon le.
2023. nov. 9. 11:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ilyen soha nem volt. Ha a főnököm kérdezi ezt akkor tudom, hogy túlóra, ha meg a tesóm, haverom, akkor úgyis mondja miért.
2023. nov. 9. 11:10
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A férjem ezekre mindig visszakérdez, hogy attól függ, mire 3:)
2023. nov. 9. 11:17
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt szoktam visszamondani hogy attól függ mire, mert nálam csak egy dolog hogy szombaton délután ráérek 2-3 óra hosszára, de ha olyan segítség kell ami ennél több akkor kizárt. Én ezért szoktam a miértjét megkérdezni. Sokszor nem mindegy hogy szórakozás téren kérdezik meg vagy valami munka terén, vagy fuvar szinten.

Én a barátaimnak, ismerőseimnek mindig megmondom hogy ha segítséget akarnak kérni akkor úgy is kérjenek hogy tudnék-e mondjuk szombaton segíteni ebbe abba és ne úgy hogy ráérek-e vagy akármi. Én szeretem ha egyenesen megmondják mit akarnak.

A főnököm is tudja jól hogy ha túlórába kéne berendelni mondjuk egy szombati napra akkor úgy kezdi hogy szombaton be kéne mennem pár órára ha nekem nem gond, és ennyi.

2023. nov. 9. 11:34
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Jogos, mert ez a kérdés azt feltételezi, hogy ha igen akkor automatikusan az ő igényét fogod előtérbe helyezni, azaz ha bármikor ráérsz és ő nagy kegyesen találkozni akar, akkor automatikusan benne vagy. Teljesen megfelelő ilyenkor visszakérdezni, hogy mire, kávézni ebéd előtt vagy egy egész napos betonozásra.
2023. nov. 9. 11:35
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

hát nézd, egy adott napon vagy ráérsz, vagy nem érsz rá.

ha neked a "ráérsz?" kérdésnek a megválaszolásához kell az infó, hogy mit szeretne a másik, akkor valójában az idegesít, hogy nem tudsz kifogásokat gyártani ahelyett, hogy felvállalnád: ne haragudj barátom, én most mást csinálnék a hétvégén, múltkor is segítettem neked, most segít valaki más.

egyébként egy ködös válasszal lepattintható, például "hát lesz dolgom szombaton. miről lenne szó?" (végül is mindig van valami dolga az embernek)

2023. nov. 9. 11:38
 6/7 anonim ***** válasza:

De, engem is zavar, bár nem látom olyan fekete-fehéren, mint te. A feleségem és az apja is állandóan ezt játsza, de nem azért, mert így akarnak csőbe húzni. Mondok egy példát.

Családi melóra apósom kölcsön kért egy teherautót. Jött hozzám: "mikor akartad felpakolni az autót, reggel, vagy este?". Mondtam neki, hogy este jobb lenne. Mire ő: "sajnos csak reggel lesz autó". Én meg ott állok, hogy akkor mi a f.sznak kellett megkérdezni?

Valójában azért kérdezte, mert ha nekem rohadtul fontos este pakolni, akkor kitalálunk valamit. Ha meg azt mondom reggel, akkor meg nem kell tovább beszélni. Csak így meg az agyamra megy, mert állandóan azt kell találgatnom, hogy mit akar valójában, mert az nyilván befolyásolja a válaszomat.

2023. nov. 9. 16:22
 7/7 anonim ***** válasza:
Engem idegesít, mert felesleges megkérdezni, anélkül is kiderül hogy ráérek-e, hogy erre az illető külön rákérdezne. A Pista megkérdezi, hogy szombaton délután háromkor nincs-e kedvem bográcsozni, én meg úgyis mondom, ha nem érek rá akkor.
2023. nov. 9. 17:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!