Mi az az összeghatár aminél az átlag Jani letenné a kocsit és a cigit?
Utolsó, ez más. Nem rólad van szó. De én pl. Budapesten élek, és napi szinten húzok el a körúton a dugó mellett a kis rózsaszín biciklimmel. Ha megkérdezed az embereket a dugóban, hogy mégis miért éri ez meg nekik, azt fogják mondani, hogy mert mi van, ha bútort kell vinni, vagy ha anyád beteg lesz, és be kell vinni a sürgősségire, meg ő aztán nem fog a koszos prolik mellett utazni a BKV-n.
Nem arról beszélek, aki vidéken jár dolgozni, és nem tudja máshogy megoldani. Anyám egy 40 km-re lévő iskolában tanít, lehetetlen eljutni oda tömegközlekedéssel, előző este kellene felszállnia a buszra, és Miskolcon éjszakázni. Nem erről van szó. De én nő létemre már cipeltem át a testsúlyommal megegyező mennyiségű könyvet A-ból B-be BKV-n, és bútort is. Nem esett le a karikagyűrű az ujjamról, de a következő ilyen alkalommal fixen autót fogok bérelni, és azzal viszem át. Viszont, miután ezt megcsináltam, vicces végighallgatni a nyávogását olyanoknak, akik a heti bevásárlást nem tudják hazacipelni. Budapesten lehet élni autó nélkül, ellátogattam más országok fővárosaiba, világszínvonalú a tömegközlekedésünk. Aki ehelyett inkább a dugóban ül, az meg is érdemli a sorsát. Mégegyszer elmondom a gyengébbek kedvéért, nem azokra gondolok, akik szerelők, és kisbusszal mennek, vagy ételfutárok, hanem az átlagemberre, akinek valamiért derogál BKV-val bemenni, pedig megtehetné.
Van az a mondás (?) hogy a béka nem ugrik ki a lábasban lévő vízből, ha elkezded alatta szép lassan felforralni, mert "nem tűnik fel neki", hogy megfő.
Na hát itt is ugyanez a helyzet szerintem. Ha évente emelkedik a benzin vagy a cigi ára 50 forintokat, akkor senki sem mond le ezekről, csak az áruk miatt. Ha egyszerre ütne be sok évnyi áremelkedés tartósan, na akkor lennének csak tömegek, akik nem vásárolnák őket tovább.
Vajon mennyire kell fóbisnak lenni, hogy pont az Audi-t kellett megemlíteni, se egy energiaital/cigi márkát...
Egyébként nincs összeghatár. Ezek szenvedélyek, inkább nem eszik, de cigi kell legyen.
A cigit 9 éve leraktam, mert babát akartunk, azóta se szoktam vissza.
Az autó viszont egy olyan dolog, hogy nem tudom nem használni. A gyerekeim a szomszéd településre járnak oviba és suliba (itt is van ovi, csak szar, suli nincs is), én otthonról dolgozom. Mindössze 10 km a táv, de mivel mindkét irányba csak óránként van busz, és visszafelé pont nem érem el, ami abban az órában jár, ha busszal akarnánk megtenni, közel 2,5 óra lenne reggel is, meg délután is az, hogy elviszem őket, aztán én hazajövök. Mivel ugye én is dolgozom közben 8 órában, egyszerűen nem engedhetem meg magamnak, hogy ennyi időt elszarjak a napomból a tömegközlekedéssel való bohóckodásra. Apjuknál ugyanez a helyzet, helyben dolgozik, szóval vissza kéne jönnie miután a gyerekeket elvitte. Kinek van erre ideje? Autóval ugyanez a mutatvány max fél óra, és ebben benne van az is, hogy a kicsivel szüttyögtem az oviban míg öltözött stb. Szóval az a helyzet, hogy mindegy, mennyi lesz a benzin, a kocsit nem tudjuk lerakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!