Ha erre lenne lehetőséged egy ilyen munkára, elvállalnád?
Egy pest megyei településen élünk, saját házban. Kaptam egy olyan állásajánlatot, ahol betanulási időszakban minden nap be kellene járnom Budapestre tömegközlekedéssel, de utána csak heti két napot. Az utazás 2 óra oda és 2 vissza. A betanulási időszakban meg tudnám oldani, hogy a cégtől 30 percre lévő, üresen álló lakásomban lakjak (a közeljövőben nem lesz kiadva a lakás, ezért üres). A betanulási időszak után viszont a heti két napom úgy nézne ki, hogy reggel 5 órakor indulok és este 19 órára érek haza. A másik három nap home office. Az lenne a kérdésem, hogy ha legalább másfélszer annyit fizet a cég, mint egy helybéli cég, ahova viszont minden nap be kell járni, akkor te melyiket választanád?
(Budapestre visszaköltözés nem opció, kérlek ezt ne írjátok.)
Köszönöm az újabb válaszokat is!
Közben megvolt a bértárgyalás, itt helyben (ha azonnal el akarnék helyezkedni) kb. 200-250 ezer forint között találnék munkát, de hétvégén is dolgozni kell és olyan jellegű munkát, ami jóval alatta van a tudásomnak, tapasztalatomnak. (Persze az is munka, de szeretném a tudásomat kamatoztatni, ha már éveken át tanultam és dolgoztam érte)
A bértárgyaláson nettó 380 ezer forintot sikerült kialkudni. Ezért kéne hetente kétszer ingáznom, ahogyan írtam is, hajnali ötkor indulnék és este hétre érnék haza.
Kaptam egy hét gondolkodási időt, de ők már úgy számolnak velem, hogy megyek; nagyon szeretnék, ha ott dolgoznék, nyilván azért, mert bőven van tapasztalatom abban, amit csinálni kell.
Ja, hogy ilyen aprópénzért? Kizárt dolog, hogy ezt bevállalnám
Vagyis egyetlen esetben mégis, aminek 2 feltétele van:
- a munka annyira humbuk, hogy a 3 nap HO-ban kb. semmit nem kell csinálni, naplopás az egész
- a naplopás helyett van olyan (feltehetően nem legális) jövedelemszerzési lehetőség, ami miatt nem a nettó bejelentett bér számít, hanem a létező hivatalos munkaviszony csak
Saját házban nem biztos, de persze lehet magas a fogyasztása. De én pl ennél (380-nál) kicsit keresek kevesebbet, de cserébe olyan közel van a munkahely, hogy kis túlzással pizsamában a reggeli kávémmal a kezemben átsétálhatnék. 450-500-ért már talán utazgatnék kicsit többet.
De egyébként meg mindenki maga tudja, neki mennyi pénzre van szüksége és mennyi áldozatra hajlandó érte, szóval amúgy hiába írjuk páran, hogy mi nem vállalnánk, ha a kérdezőnek tényleg max a számláira lenne elég a 250 és még egy moziba se tudna beülni öthavonta egyszer sem, akkor persze, hogy jobb, ha a pénzt veszi inkább figyelembe. Nem tudom, milyen munka egyébként, de amit lehet heti x nap home officeban csinálni, olyan biztos van olyan cégnél is, ahol heti öt napban is lehet.
Én vállalnám, de neked kell tudnod, hogy belefér-e.
Évek óta van olyan munkám, ahol a legkorábbi kezdés hajnal három, szóval van heti 2 nap, mikor már este 7-8 körül ágyban vagyok, és hajnal egykor kelek. Utazással együtt nekem is pont 14 órát vesz el az életemből, és ugyanilyen hosszúak azok a műszakok is, mikor déltől vagyok éjfélig, vagy délután háromtól hajnal háromig, de azokon a napokon valamiért az öt óra alvás épp elégnek tűnik. Általában ha hazaérek, rögtön lefekszem, hogy megadjam az esélyt magamnak a 8 óra alvásra, de ha csak nem vagyok extrém fáradt, akkor nincs szükségem ennyire, 5-6 óra után már kipihenten, magamtól ébredek. Szóval nekem ez bejött, én emiatt vállalnám. Viszont sok munkatársam láttam ebben leépülni, vagy épp volt, aki azért mondott fel, mert nem bírta a hajnalt, vagy nem bírta a délutános műszakot, vagy mindenképp szüksége volt 8 óra alvásra, és úgy meg már egy ilyen beosztás mellett a heti pihenőnapokon kívül semmi életed nincs. Szóval emberfüggő.
Még ezt is el tudom képzelni - ha tényleg számottevően többet fizetnének itt - hogy rövid távon, 1-2 évig csinálod, addig megszeded magad (elképesztően sokat lehet ilyen munkával spórolni, mert konkrétan nincs időd elkölteni a fizetésed), és utána keresel új munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!