Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyire lenne felháborodás a...

Mennyire lenne felháborodás a mostani világban, ha a nőknek otthon kellene maradniuk,és a férjek dolgoznának?

Figyelt kérdés
Hallottam a buszon,amikor két nő beszélgetett,hogy mennyivel jobb volt az ő korukban,mert nevelték a gyerekeket, nem kellett munkába járni,korán kelni (ha csak a gyerek miatt nem volt indokolt). Mennyiben befolyásolná ezt a mai nő szemléletét,illetve lenne olyan aki ebbe belebetegedne?
2023. okt. 26. 23:24
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Én például simán ellenék otthon a háztartással,mert vannak állataink. Gyerekünk még nincsen, de szeretnénk. Nagy házban élünk,nagy kerttel,ahol van kapálnivaló bőven. Amíg más szolizni járkál,nekem természetes barna színem van a naptól.És igen,tökéletes program kiülni a szép, rendezett kertbe a párommal egy finom hideg üdítővel,és azt szürcsölgetni.nem vágyom Balatonra, semmi ilyesmire,mert nekünk nem kell odamenni,hogy jól érezzük magunkat. Ellenben visszakanyarodva, semmi ellenvetésem nem lenne,ha a gyerek+ háztartás+ állatok+kert lenne a fő feladatom.Ez csak annak okoz gondot, aki az otthoni melót uncsinak találja,vagy nem szeretné meglátni a munkát még az után miután a "fizetett" melóból hazaér. Könnyebb elmenni utána szórakozni..és örülni,hogy jaj megtehetem,mert "egyenjogú vagyok",.Jaaah..azért annyi a válás,meg megcsalás.És utolsónak igaza van!!!
2023. okt. 27. 01:01
 12/34 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező, neked miért esik nehezedre megérteni és elfogadni, hogy másokat más dolgok tesznek boldoggá és mást életstílust preferálnak?

A párommal az izlandi utazásunk fantasztikus élmény volt, ahogyan az is, amikor este a közösen megfőzött vacsora után kifeküdtünk a tetőre nézni a csillagokat Michael Bublé-t hallgatva. Az életben sokféle dolog tehet boldoggá, miért teszel úgy, mintha ezek közül bármi feljebbvaló lenne, amikor nem így van?

Büszke vagyok a tanulmányaimra, a munkámra, a rendezett és igényes otthonomra. Az élet több dologból áll, szerintem az a legjobb, ha az ember mindenben részt vesz, de ettől függetlenül, veled ellentétben, nem ítélek el másokat, akik többre, másra vágynak. Neked se kéne.

2023. okt. 27. 01:10
 13/34 A kérdező kommentje:
Már bocs, de szabad véleménynyilvánítás van. Ahogy engem lehurrognak,mert ez a véleményem,akkor én miért ne írhatnám le az álláspontomat, másokkal szemben nyíltan? Azt kövezitek,amit én írok,de másnak tapsoltok? Neki ez a véleménye,kinyilatkoztatta,akkor én is leírom,h mit gondolok.Nem nagy dolog ez,ugye?
2023. okt. 27. 01:13
 14/34 anonim ***** válasza:
88%
Kevesen akarnak, leginkább az aluliskolazott rétegből.
2023. okt. 27. 01:17
 15/34 anonim ***** válasza:
87%
Minden jogod megvan a véleményedhez, de roppant gyerekes, hogy annyit se tudsz megérteni és elfogadni, hogy más emberek másképp élnek (ami önmagában nem jelenti azt, hogy jobbak vagy rosszabbak nálad).
2023. okt. 27. 01:17
 16/34 anonim ***** válasza:
100%
Nagy felháborodás és még nagyobb kivándorlás lenne.
2023. okt. 27. 01:24
 17/34 anonim ***** válasza:
86%
Ez soha nem fog bekövetkezni. Abszurd az ötlet
2023. okt. 27. 02:33
 18/34 anonim ***** válasza:
15%
Mi az, hogy soha nem fog bekövetkezni? Már volt is ilyen, és ezek voltak a boldog békeidők. Remélem vissza fog jönni hamarosan. Akkoriban még a férfiak férfiak voltak, és a nők is nők, mindenki tudta hol a helye. A nő nem akart kocsmába járni mint manapság teszik, és nem füstölt mint a gyárkémény. És a férfi se volt tőle idegen, nevetséges szerepekbe kényszerítve, mint pl a közös lakás takarítása. Ellenben családfő volt, aki felelősségteljesen kezelte a családja ügyeit, és meghozta a nehéz döntéseket. Aki vezette az automobilt, és kereste meg a családnak a betevőre valót. Így a nőnek se kellett rossz munkahelyen rostokolnia, hanem otthon el tudta látni a női teendőket, mint a háztartás vezetése és gyereknevelés. Ezt a szép és jó rendszert verték szét gonosz erők. Pedig ahogy a kérdésből is látszik, sokan visszasírják ezeket a boldog időket. Én is ismerek sok ilyen nőt, aki ha tehetné otthon maradna.
2023. okt. 27. 03:49
 19/34 anonim ***** válasza:
75%

9 és 13-as vagyok. Nekem is van udvarom, 2 ló, 1 nagytestű kutya, egy agáma. Van gyerekem és így se lennék csak háztartásbeli. Van akinek ez elég az élettől, van akinek nem.

Én szeretek lemenni a Balatonra is, motorozni, utazuni néha, kirándulni és elmenni egyet barátokkal valamerre.

És körbe lehet nézni nálam, rendmaniás is vagyok.

Ennyi erővel én meg mivel szeretem a munkám mindhatnám azt is, hogy ez annak jó aki gyárba melózik vagy bármi olyan munkája van, amit utál.

Régen meg amikor a pasi tartotta el a családot, akkor szégyen volt válni, aztán maradhatott mindenki a szar kapcsolatában. Ugye panaszkodni se lehetett.

Meg ha véletlen meghal a fejed (mert ugye ez alapján ha te egyetértesz a 18assal, Téged véletlen se hagynának el...elég naiv), akkor neked milyen jövedelmed lenne? Nagyon szépen mutatna az önéletrajzodba hogy "15 éve nem dolgozom). Mellesleg egy fizetésből a legtöbben Magyarba nem élnek meg.

A baj nem a véleményeddel van, hanem avval hogy a másikét nem fogadod el és nem csak annak puffogsz, aki belédállt.

Mer ugye érdekes a normális érvekre nem reagáltál..

28 a férfi nem attól férfi, hogy kocsmába vedel😆.

Egy normális férfi így is, hogy a nő dolgozik és önálló normálisan tudja kezelni adolgokat.

Meg ugye nem mindenkinek szar a munkahelye.

Persze ez a véleményed oké. Most se tart senkit vissza semmi, hogy olyan párt keresen, aki eltartja vagy akit elkell. Ilyen marha egyszerű.

2023. okt. 27. 04:12
 20/34 anonim ***** válasza:
100%
28# a boldog békeidőkben rengeteg nő dolgozott. Ahol meg megtehették, hogy automobil volt, és nem dolgozott a nagypolgár vagy nemesasszony, ott sem otthon csicskult, mert volt személyzet a házimunkára, a gyereknevelésre is, meg járkált programokra, a pénzt is az asszony kezelte. De erre nem jogszabály kényszerítette a vagyonos polgárok és nemesek házastársait, hanem a férfi simán keresett annyit, hogy eltartotta a családot, fizette a cselédeket, jutott automobilra, külföldi nyaralásokra. Az apai nagymamám még így élt, nekem sem lett volna ellenemre, ha mindent a cselédség csinálna, én meg teniszezni, ruhaszalonokba, kávéházakba járnék, évente 3 hónapot meg Abbáziába. :D Csak éppen egy mai "férfi" aki ilyesmiken fantáziál, általában a harmadát-negyedét sem keresi meg annak, hogy akár szerény színvonalon egy feleséget + 2 gyereket eltartson, önmagát alig képes fenntartani.
2023. okt. 27. 04:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!