Mi jut eszedbe a findzsa szóról?
Figyelt kérdés
2023. okt. 24. 20:17
1/9 anonim válasza:
semmi, tudom h. csészét jelent, de sosem használtam
2/9 anonim válasza:
Nekem Szarajevó. Valamiért ott több kávés findzsát láttam, mint bárhol máshol.
4/9 Metionin válasza:
A csésze meg a jövevényszavak. De nem használom a szót és hallani sem szoktam, csak néha jött szembe könyvekben.
5/9 anonim válasza:
Nálunk azt a nagy, díszes, porcelán leveses tálat hívták findzsának, aminek fedele is volt. Anyu mikor édessédet vásárolt, akkor mindig a findzsába tette bele. A findzsám mindig tele volt cukrokkal, csokikkal, minden finom nasival és csodás cukorka bolt illata volt. Nyáron a findzsám társaságában telepedtem ki a kertbe, napozni.
Bennem nagyon kellemes emlékeket ébreszt a findzsa szó.
7/9 anonim válasza:
*meg még egy csésze tea
(gondolomfing+filterből)
8/9 anonim válasza:
Nekem egy félig török, félig japán, csendes, furcsa alak eszembe erről a szóról, aki turbánt visel, viszont mellette fekete színű japán öltözetben van, amiből csak a szeme látszik ki. Alacsony termetű, szálkásan izmos, és harcias. Valami bérgyilkosféle lehet.
9/9 anonim válasza:
"Fincsa, nyami-nyami-nyami."
Don Dumbledore mondja valamelyik Potter Albert-részben, Radics Peti feldolgozásában.
Illetve: a Fidesz. :-D
Ez a kettő dolog jut eszembe róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!