Mit gondolsz, mi jut eszedbe a halálról?
Hogy ők (és majd mi is) találkozunk a rég nem látott szeretteinkkel, családtagjainkkal.
Meg ha nem is így lesz, de én így gondolok rá, és úgy egyáltalán nem tűnik szörnyűnek.
Én megsemmisülésként gondolok rá: mint ami születés előtt volt.
Félelemmel tölt el, hogy soha többet nem lesz tudatom.
Ha hirtelen történik vagy éjjel, akkor nem tűnik parának, hiszen nem tudsz róla, hiszen nincs többé tudatod.
De az parának tűnik, ha percekig, órákig tudod, hogy meghalhatsz (baleset, ahol eszméletednél maradsz, súlyos fertőző betegség stb).
A genetikám, egészségi állapotom, engem ért hatások miatt azon csodálkozom, hogy még élek.
Maga a semmi.
De a semminek a szó szoros értelemben vett jelentése. Nincs már semmi utánna. Az a baj ezt nem igazán tudom kifejezni de ha belegondolsz akkor megértheted.
Csukd be a szemed dugd be a füled ne vegyél levegőt addig, ne gondolj semmire. Kb valami ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!